Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Savunma Sanayi İcra Komistesi toplantısında, 26 projenin hayata geçmesi için onay verdik. Toplam maliyeti 4,1 milyon dolar. F-35 uçaklarının ilk partisinin 2018'de Türkiye'ye gelmesi konusunda kararımızı aldık. Kanal İstanbul'un çalışmasını da Ulaştırma Bakanlığımız hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Bir su yolu projesi değil, bir yaşam merkezi haline gelecek" diye konuştu. 

Başkanlık tartışmalarına da değinen Başbakan Yıldırım, "Yeni anayasa çalışmasını MHP'nin hassasiyetlerini de dikkate alarak tamamladık. Anayasa değişikliğini referanduma götürecek sayımız yok. Biz partilerden şunu istiyoruz. Bir anayasa değişikliği teklifimiz var. Siz de getirin vatandaşa gidelim diyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyon ile ilgili de konuşan Yıldırım, Avrupa Parlamentosu'na sert tepki gösterip, "Basın özgürlüğünün ne olduğunu sizden öğrenecek değiliz. Bizde kırmızı çizgiyi millet çizer" dedi.

İdamla ilgili de konuşan Yıldırım, "Vatandaşın talebine kulak tıkayacak değiliz. Bahçeli'nin düşüncesini dikkate alacağız. Anaya teklifini bu doğrultuda Meclis'e yapacağız. Ancak geriye doğru işlemeyecek" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. MHP lideri Bahçeli'nin idamla ilgili açıklamasına jet yanıt veren  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "İdam meselesi bir anayasa meselesidir. Anayasa da bir uzlaşma meselesidir. Diğer siyasi partilerle mutabakat sağlanırsa, sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir.Sayın Bahçeli'nin düşüncesini dikkate alacağız. Anayasada gerekli teklifimizi yapacağız" dedi.

"Milletimiz  her zaman bizimle oldu, desteğini asla eksiltmedi, Çünkü AK parti milletin partisidir" diyen Yıldırım'ın konuşmasınnı satır başları şöyle:

Çıkarılan her krizin ardından kazanan millet oldu, demokrasi oldu. Bugün Türkiye düne göre daha güçlüdür. Ekonomi ile yatırımlarla, büyük projelerle daha güçlüyüz. Biz millete efendilik yapmaya değil, hizmet yapmaya geldik.Milletin bize duyduğu güven en büyük güç oldu.Ekonomi ile yatırımlarla, büyük projelerle daha güçlüyüz. Biz millete efendilik yapmaya değil, hizmet yapmaya geldik.Milletin bize duyduğu güven en büyük güç oldu.

YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK

İstişare toplantımızdan gerekli yol haritalarını belirleyerek çıktık. Milletimizin bizden ne beklediğini gayet iyi biliyoruz. Başkaları çamur siyaseti yapmaya devam edebilir, AK Parti olarak biz millete verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Afyon'da sadece istişare toplantısı yapmadık, bol bol vatandaşlarımızla bir araya geldik, önerilerini aldık, dertlerini dinledik.

TÜRKİYE'YE KÜRESEL YATIRIMLARIN  İLGİSİ ARTTI

Türkiye'de 8 yıldır devam eden Türkiye Yatırım Danışma Konseyi toplantısını gerçekleştirdik. Bu yıl, 21 büyük küresel firma katıldı. Bu firmaların toplam cirosu 20 milyar dolar civarında. Bu toplantıların amacı Türkiye'deki yatırımların ve gelecek beklentilerinin değerlendirilmesi ve yeni kararların alınmasıdır FETÖ'nün ısrarla yaymaya çalıştığı ekonomi bozuluyor algısının aksine  küresel yatırımların Türkiye'ye ilgisi artarak devam ediyor. 2009 küresel krizinin çok hafif geçmesinin sebebi Türkiye'nin krizde yatırıma hız vermesidir. Türkiye 2009 hariç 27 çeyrek üst üste büyümeyi gerçekleştirmiş nadir ülkelerdendir. 

O UÇAKLAR 2018'DE TÜRKİYE'DE OLACAK

Savunma Sanayi İcra Komistesi toplantısını gerçekleştirdik. Aldığımız kararları kısaca şöyle söyleyebiliriz: Savunma kabiliyetimizi güçlendirmek, caydırıcılık altyapımızı güçlendirmek için 26 projenin hayata geçmesi için onay verdik. Toplam maliyeti 4,1 milyon dolar. Bu toplantıda, ayrıca Türkiye'nin de içinde olduğu F-35 uçaklarının ilk partisinin 2018'de Türkiye'ye gelmesi konusunda kararımızı aldık. Yeni nesil birleşik savaş uçakları projesi ile Türkiye savunma kabiliyetini artırmış olacak. Bölgedeki istikrara, güvene, barışa katkı sağlayacak. Bu uçakların yapımında Türkiye de var. Maliyetinin yüzde 50'sini oluşturan parçalar Türkiye'de yapılacak, orada monte edilecek. 14 yılda savunma sanayisine yapılan yatırım 35 milyar dolardır.  Önümüzdeki 4 yıl için savunma sanayinde AR-GE çalışmalarına 650 milyon dolar ayırdık.

DEV PROJELER İÇİN TARİH VERDİ

30 Ekim'de İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısını gerçekleştirdik. Geleceğe yönelik yatırımlarımızı bir kez daha gözden geçirdik. İstanbul'a 7 proje kazandırıyoruz. Bunlardan 5'i bitti. Ankara-İstanbul hızlı tren projesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü ve İstanbul-İzmir karayolu, Marmaray, Avrasya Tüneli. Biz inanıyoruz ki zor hemen yapılır, imkansız biraz zaman alır. Bu proje öyle bir proje. Geriye kaldı iki proje. Biri dünyanın en büyük havalimanı. Bazılarının alay ettiği, bazılarının da Gezi olaylarıyla protesto ettiği engellemeye çalıştığı havaalanın da ilk etabını 2018'de hizmete alıyoruz. Bu haliyle de 90 milyon kapasiteli. 7'nci büyük eser Kanal İstanbul'un çalışmasını da Ulaştırma Bakanlığımız hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Bir su yolu projesi değil, bir yaşam merkezi haline gelecek.  Çanakkale 1915 Köprüsü Mart 2018'de açılacak. Çanakkale düşmana geçilmez ama dost için havadan da geçilir, köprüden de geçilir.

EŞİM HALEN ULAŞTIRMA BAKANI OLARAK GÖRÜYOR 

Semiha Hanım diyor ki, 'Ben haberleri izlerken Başbakan haberleri ilgimi çekmiyor, Ulaştırma Bakanı haberleri ilgimi çekiyor.' Onun kafasında hala Ulaştırma Bakanı olarak duruyoruz, neyse elbet bir gün o da kabul edecek.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİYLE VESAYET ODAKLARIN SON DARBEYİ VURACAĞIZ"

Geçmişte vesayet odakları her 10 yılda bir darbe yaparak bu ülkenin yolunu, gelişmesini kesmeye çalıştılar. Türkiye'yi birilerinin istediği gibi ekonomik, siyasi, sosyal istikrarsızlığa mahmum etmek istediler. O dönemde vesayet odakları kendi çıkarlarını korurken, milletin geleceği, refahı, kalkınması adına hiçbir şey yapmadılar. AK Parti 2002'de milletle başlattığı bu değişimle milletimiz kazanmaya, vesayet odakları kaybetmeye başladı. Yapacağımız anayasa değişikliğiyle vesayet odaklarına son darbeyi vuracağız.2002 seçim olmuş 363 milletvekiliyle AK Parti tek başına işbaşına gelmiş. Ankara'ya gelir gelmez sağdan soldan kafayı uzatanları gördük. 'Hoşgeldiniz, yeni ortağınız biziz'. Ankara'da böyle vesayet odakları eskiden beri hep var olmuş. AK Parti 14 yıllık iktidarında iki şeyi başardı: Birincisi yılmadan yorulmadan millete hizmet etmek. İkincisi vesayet odaklarıyla mücadele etmek. Anamuhalefet partisi bunların ana sponsoru. Sözde 367 ile Cumhurbaşkanını seçtirmeyeceklerdi. Hodrimeydan dedik, millet cumhurbaşkanını seçti mi? Recep Tayyip Erdoğan'ı yüzde 52 oyla cumhurun başı yaptı mı yapmadı mı? Bunların hiç azimleri tükenmedi. O iş bitince parti kapatma. İktidar partisini kapatmaya kalktılar. Vesayetçiler değişti, zihniyet değişmedi, taşeronlar değişti. Bu sefer FETÖ'cüler çıktı, Gezi'yle 17 Aralıkla vesayet yoluyla iktidarı ele geçirmeye çalıştılar. Güçlerini topladılar 15 Temmuz'da finale çıktılar. Millet de meydana indi, onlara dersini verdi.

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Şimdi hem FETÖ ile hem BETÖ ile amansız bir mücadelemiz var. Bu mücadelede maalesef gereken desteği göremiyoruz. İlk günde darbeye karşı bir araya geldik, sonra ne oldu, ne bitti, ana muhalefet partisi lideri Yenikapı'dan ayrılmak için binbir bahanenin peşine takıldı. Bu Yenikapı ruhunu gözümüz gibi koruyacağız. Bu ruhu yaşatmak için elimizden geleni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. O günkü duruşunu bugün de devam ettiren MHP'ye teşekkür ediyorum. Millet, memleket menfaatini önplana alan, sorumlu davranış gösteren Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. 

YENİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMASI TAMAM, MHP'NİN HASSAİYETLERİ DE DİKKATE ALINDI... 

Anayasa değişikliği sadece bizim meselemiz değil. Bu AK Parti'nin işi değil. Baştan beri, 14 yıldan beri bütün partiler darbe anayasası değişsin, bunun için bizim seçimlerde oy veriyorlar. Seçim vaadlerinde bu var. AK Parti söylediklerini yapan, yapamayacaklarını söylemeyen bir parti. Şimdi artık millete verdiğimiz sözü yerine getirme zamanıdır. Anayasa değişikliğini bizim referanduma götürecek sayımız yok. Biz partilerden şunu istiyoruz, bir anayasa değişikliği teklifimiz var, buyrun teklinizi getirin, vatandaş hangisini onaylarsa başımız üstünde yeri var. İşte şimdi sırası. Bütün partilerin katılımıyla bir anayasada uzlaşalım.

Anayasa değişikliğinde, sona geldik. Biz hazırlıklarımızı tamamladık. Meclis'e de getireceğiz. MHP'nin bu konuyla ilgili Sayın Bahçeli'nin beyanatları ortada. Bizim bu hazırlıklarımızda bir zemin oluşturmuştur. 330'a erişmek ve üstüne çıkmak için MHP'nin desteği de önem arz etmektedir. MHP'nin de hassasiyetini dikkate alarak bir hazırlık içerisinden çalışmalarımızı tamamladık. Bundan sonrasını Meclis'in bileceği iştir. Meclis önümüzü açarsa, meydanlara bu teklifi götürmeye imkan sağlarsa, bu teklifle ülkemizde anayasa ve sistem konusundaki anlamsız tartışmalara noktayı koyacağız. 

CHP, ÇARŞI GİBİ HER ŞEYE KARŞI 

Bunu yapamıyorsak, öyle anlaşılıyor ki, CHP temelden karşı; Çarşı gibi her şeye karşı. CHP de AK Parti ne söylüyorsa tersini söylüyor, bununla da siyaset yaptığını zannediyor. Siyaset yapacaksak seçim meydanlarında anlatıyoruz. 10 seçimde anlatıyoruz. Millet ne diyor, 'AK Parti'nin dediği daha doğru, bunlar devam etsin' diyor. CHP'de de istikrar var Kılıçdaroğlu'yla. Orada da istikrar devam ediyor, seçim değişiyor bir şey değişmiyor.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadelede önemli mesafeler aldık. Kırsal kesimde ciddi anlamda terör örgütünün direncini kırdık. Şehirlerde yaptığı şeyleri biliyorsunuz. Hendekler kazdılar, el yapımı patlayıcı yerleştirdiler, vatandaşlarımızın binalarını başlarına geçirdiler. Şehirler temizlendi, kırsal da temizleniyor. Yeni binalar yapıyoruz bu bölgelerde. Bir yıl içinde bunlar bitirilmiş olacak. Altyapı tamamen yenileniyor. Aynı zamanda yöreye yönelik muazzam bir yatırım ve teşvik paketi ilan ettik. Bununla da ilgili özel tedbirler aldık, fabrikalar kurulacak; gençlerimiz dağ yerine buralarda hayatını kazanacak.

Geçen yılın ağustos ayı ile bu yılın ağustos ayı arasında dağda teröre katılan gençler arasında 10 kat düştü. 4 bin civarından 400'e düştü. Terör örgütü gençlerin aklını çelip, dağa çıkaramıyor. Tercih milletten yanadır, tek Türkiye'den yanadır, tek bayraktan, tek milletten yanadır.

Herkes terör örgütleri bilmelidir; mücadelemiz her bir vatandaşımız güvende oluncaya kadar devam edecek. Bir daha silahlı kalkışma olmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Hedefimiz, milletimizi bu terör belasından kurtarmaktır. Yöre halkı şunu iyi biliyor; PKK'nın terör örgütünün Kürtler diye bir derdi, sorunu yok. Orada yaşayan vatandaşlarımızın PKK gibi bir sorunu var. Bu sorunu ortadan kaldırmak hükümetimizin boynunun borcudur. Bunu büyük oranda başardığımızı düşünüyoruz. Milleti bir yapmak, beraber yapmak ve güçlü Türkiye ile devam etmek. 

BAŞKANLIK TARTIŞMASI

'Başkanlık gelirse Türkiye bölünür' diyor birileri. Ben de diyorum ki 'Başkanlık gelmezse bölünme riski var' dedim. Bunu diline doladılar. 7 Haziran'ı unuttuk mu? Türkiye'nin siyasi manzarasını nasıl unuttunuz. Temmuz ayında Türkiye partisiyiz, ayrılıkçı değiliz diyenler nasıl gittiler terör hareketini tekrar başlattılar? Nereden cesaret aldılar, çünkü istikrar kaybolmuştu. Türkiye'nin güçlü bir yönetime ihtiyacı var. Her zaman tek başına iktidar çıkaran sisteme ihtiyaç var. Güçlü iktidar Türkiye için vazgeçilmezdir. Aksi halde Türkiye'yi bekleyen birçok iç ve dş tehditler mevcuttur. Bunun neresi bölünmeyle halkı tehdittir? Başkanlık olursa birlik, beraberlik olur; Türkiye her türlü tehdide karşı daha güçlü olur. 

CUMHURİYET GAZETESİNE OPERASYON

Bir gazetenin yöneticilerine ve gazetenin vakfına yönelik bazı ithamlar var. İthamlar, bu vakfın 2013 yılından beri bir iki grup arasında davalı olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı da bir şikayet söz konusu. Ağustos ayından beri tahkikat yapılıyor. Biri gazeteyi çıkaran vakfın yöneticilerin seçiminden dolayı, biri de teröre destek vermesi iddiasıyla yapılan tahkikat.

Başladılar 'Basın özgürlüğü elden gidiyor.' Basın özgürlüğüne sonuna kadar sahip çıkacağız.

AP'YE SERT TEPKİ: BİZDE KIRMIZ ÇİZGİYİ MİLLET ÇİZER 

Avrupalı dostlarımızla anlaşamadığımız konu bu. Terörle mücadelede attığımız adımlarda önümüze basın özgürlüğünü getiriyorlar. Avrupa Parlamentosu'nda birisi 'Bizim kırmızı çizgimiz' diyor. Senin çizgine bakmayız biz. Senin çizginin üstüne bir çizgi de biz çizeriz. Türkiye tehditlerle hizaya getirilecek bir ülke değildir. Siz bu kadar hassas olacağınıza, terör örgütünün reklamlarını parlamentoda yaparken kırmızı çizginiz neredeydi? Çifte standartla bir yere varamazsınız. Dürüst olacaksınız. Basın özgürlüğünün ne demek olduğunu sizden öğrenecek değiliz. Suçluyu, suça iştirak edeni, FETÖ'ye destek verenleri de mazlum görecek değiliz. Bırakalım yargı işini yapsın. Bir şeyleri yoksa ortaya çıkar sonra da düzelir. Hukuk devletinde herkese düşen hukukun verdiği kararları saygıyla karşılamaktır, içinize sinmese de.

İDAM TARTIŞMASI: BAHÇELİ'YE JET YANIT 

Sayın Bahçeli bugün bir açıklama yapmış. İdam meselesi bir anayasa meselesidir. Anayasa da bir uzlaşma meselesidir. Diğer siyasi partilerle mutabakat sağlanırsa, sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir. Bu 15 Temmuz darbe girişiminde gündeme geldi. Canı yanan millet, bunların cezasız kalmamasını istiyor. Adaletin yerini bulmasını, alçak girişimlerin bir daha olmamasını istiyor. Vatandaşın bu talebine kulak tıkayacak değiliz. Bunu da tek başına yapamayacağımızı, bunun da geriye doğru işlemeyeceğini bilinmesini isterim. Sayın Bahçeli'nin düşüncesini dikkate alacağız. Anayasada gerekli teklifimizi yapacağız. (milliyet)