Emniyet müdürleri kararnamesiyle İzmir'e atanan Hüseyin Aşkın, görevi Celal Uzunkaya'dan devraldıktan sonra, kente yönelik projelerini hayata geçirmek için çalışmalarına başladı. Koleje girdiği 14 yaşından beri polis üniformasını üzerinde taşıyan Hüseyin Aşkın, mesleğine yönelik olanların yanı sıra akademik yönden de iletişim dalında çalışmalar yaptı. Aşkın, emniyet teşkilatında da, asayiş gibi sokak polisliğinden proje geliştirme birimlerinin bulunduğu komisyonlara kadar farklı alanlarda hizmetini sürdürdü. İzmir deyince sadece bir kenti değil, Gazi Mustafa Kemal'i, Hasan Tahsin'i, istiklal mücadelesini düşündüğünü vurgulayan Hüseyin Aşkın, artık İzmir ve İzmirliler için sokakta olacağını, halkı yanına aldığı zaman başarının da geleceğini söyledi.

 

FETÖ MAĞDURU AMA İNTİKAM DEĞİL HUKUKTAN YANA


Geçmiş yıllarda FETÖ üyesi polislerin, uyuşturucu kaçakçısı suçlamasıyla, sahte isimlerle telefonlarını dinlediği Hüseyin Aşkın, mağdur olmasına rağmen mücadelelerinin hukuk kuralları içerisinde yürütüleceğini anlattı. FETÖ'nün son üyesi adalete teslim edilinceye kadar durmayacaklarını vurgulayan Hüseyin Aşkın, "Ben de mağdur oldum ama asla intikam duygusuyla hareket etmeyeceğim. Ama FETÖ üyelerinin de en ağır cezayı almaları için çabalayacağım. Soruşturmalarımızı, at izi it izine karıştırılmadan, büyük bir titizlik içerisinde yürüteceğiz. Bunu arkadaşlarıma da anlattım" dedi. 

KADIN POLİSLER SOKAĞA ÇIKACAK


Yapıcı her eleştiriye açık olduklarını, tüm İzmirlilerin güvende olması, kimsenin evine hırsız girmemesi için hep tetikte olacaklarını ifade eden Hüseyin Aşkın, çalışmalarını da bu yönde yürüteceklerini anlattı. Hüseyin Aşkın'ın kent güvenliğine yönelik en büyük adımı ise kadın polisler olacak. Geçmiş yıllarda özellikle evrak takibi, büro görevi gibi geri hizmetlerde görevlendirilen kadın polisler, artık hayatın her alanında, vatandaşlarla birlikte olacak. Kadın polislerin teşkilatın her biriminde olacaklarının altını çizen Hüseyin Aşkın, "İzmirliler kadın polislerimizi daha aktif görecekler. Çünkü onlardan da bu yönde bir talep var. Bunun yanı sıra polislerimiz artık daha çok yürüyecek. Arabada oturan yada araçla gezen polisten çok yürüyen polis daha yararlı olacaktır. Böylelikle, halka daha iç içe olacaklar, onların sorunlarıyla şikayetleriyle daha yakından ilgilenecekler. Bunun sonrasında da, vatandaşlardan daha fazla bilgi akışı gelecektir. 12 bin kişilik teşkilatımızla her şeye hakim olmamız zor. Ama vatandaşlardan bilgi akışının gelmesini aktif hale getirdiğimiz zaman, suçu önlemede de büyük başarı elde ederiz" diye konuştu.

 

"KADINLARI ÇOCULARINI KORUYACAĞIZ"


İzmir'in yeni emniyet müdürü Hüseyin Aşkın'ın öncelikli konularından bir tanesi de uyuşturucuyla mücadele ve kadına yönelik şiddet olacak. Kendisi için sokakta bir içimlik esrar satan torbacı ile kamyon dolusu uyuşturucu getiren insanın aynı olduğunu söyleyen Hüseyin Aşkın, "Uyuşturucuya asla taviz vermeyeceğiz. Ama buradaki en önemli çabamız çocuklar için olacak. Özellikle çocuklara yönelik uyuşturucu mücadelesinde daha aktif olmamız lazım. Onları bu illetten uzak tutmalıyız. Ayrıca sadece uyuşturucu değil, çocuklara alkol yada sigara satan kişi yada mekanlara karşı da asla tavizimiz olmayacak. Kanunlar ne diyorsa onu yerine getireceğiz" dedi. Hüseyin Aşkın, kadına yönelik şiddeti önleme adına da teşkilatlarının daha duyarlı olacağını, başarılı polislerin ödüllendirileceğini, kent için üniversiteler başta olmak üzere her kurumla işbirliği içerisinde olacaklarını dile getirdi. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, trafik sorunu için de sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmayacağını, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapılacağını anlattı.(DHA)