İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Alsancak-Turan arasını kapsayan 1/5000 ölçekli Yeni Kent Merkezi Planları "Merkezi iş alanı" ve "Turizm-ticaret" alanlarıyla ilgili plan notu değişikliği doğrutusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli plan notları Bayraklı Belediyesi'nde onaylanmasına kanrşın Konak Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu ve CHP'li bazı üyelerin oylarıyla reddedildi. 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2013 yılında İzmir'in Turan-Alsancak arası kıyı kesimini kapsayan Yeni Kent Merkezi'nin 1/5000'lik planı notlarında yer alan "Turizm ve ticaret" ile "Turizm, ticaret ve kültür", "Merkezi iş alanı" tanımları mahkeme tarafından 2015 yılında iptal edildi. Büyükşehir Belediyesi mahke kararı doğrultusunda 2016 yılında plan notlarında değişiklik yaptı. Kullanımlar arası transfere olanak sağlayan bölüm çıkarıldı. Merkezi iş alanlarında da transfer olanağı kaldırıldı. Yeni plan notlarını içeren 1/5000 ölçekli plan Büyükşehir Belediyesi'nde onaylandı. Bu plana uygun Bayraklı Belediyesi ve Konak Belediyesi'nde 1/1000 ölçekli plan notu değişiklikleri yapıldı.

Bayraklı Belediye Meclisi, "Turizm ticaret" ve "Merkezi iş alanı" ile ilgili plan notu değişikliğini onayladı. Yeni Kent Merkezi'nin Bayraklı kesiminde bu nota uygun yatırımların önü açıldı. Konak Belediye Meclisi ise dün (salı) yapılan toplantıda CHP Grubu'nun bölünmesi nedeniyle önergeleri onaylamadı. Plan notu değişiklikleri AK Parti Grubu ve CHP Grubu'ndaki aynı yönde oy kullanması sonucu 21 oyla reddedildi. Bu karar Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş tarafından hukuka ayrılık iddiasıyla Meclis'e iade edilebilecek veya yargıya taşınabilecek. Buna gerek duyulmazsa Büyükşehir Belediye Meclisi'ne onaya gidecek olan karara Büyükşehir Belediyesi tarafından uyulmayabilinecek ve plan notları önergesi değiştirilerek onaylanabilecek. (DHA)