EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde organize edilen IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, Fuar İzmir'de 7-10 Şubat 2017'de, 11'inci kez kapılarını açacak. 

 Gelinlik sektörüne genç tasarımcılar katmak ve sektöre ivme kazandırmak amacıyla fuar kapsamında 7 yıldır gerçekleştirilen 'Gelinlik Tasarım Yarışması'nın bu yılki temasının ise 'Zamansız' olduğu belirtildi. Yarışma için 12 Aralık 2016'ya kadar başvuru yapılabileceği, ön elemenin ise 14 Aralık'ta gerçekleştirileceği ifade edildi. Bu yılki temayla yarışmaya geçmişi, bugünü ve geleceği olan, etki alanı geniş gelinlik tasarımları beklendiği belirtildi. 

Sunulan tasarımların değerlendirilmesinde, tasarımcının yaratıcılık düzeyi, tasarımın özgünlüğü, yeniliği, giyilebilirliği, yarışma temasına uygun olması, malzeme seçimi, ürün tasarımının uygulama tekniklerinin geliştirilebilirliği ve uygulanabilirliği gibi kriterler önemli olacaği bildirildi. 

ÖDÜLLER ŞÖYLE

Yarışmada dereceye girenlere ödül olarak birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL verilecek. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da birinci olan yarışmacı, 2018 yılında düzenlenecek olan IF Wedding Fashion İzmir'de performans defilesini yapmaya hak kazanacak.

Öte yandan geçen yılki yarışmada 507 tasarımın yarıştığı hatırlatıldı. Geçen yıl yapılan IF Wedding Gelinlik Tasarım Yarışması'nda; Tuğçe Görgülü birinci, İpek Aygül ikinci, Gülden Yaman ise üçüncü olmuştu. 

(DHA)