EGE MECLİSİ - Büyükşehir Belediyesi, Susuzdede semtindeki Şehit Erkan Demir Yaya Üst geçidi'nin, uzun süre önce hizmete girmiş olmasına rağmen, vandalların hedefi olduğunu bildirdi. Engelli ve yaşlıların da kolaylıkla kullanabilmesi için yaptırılan Susuzdede semtindeki asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçidinin, sistematik bir şekilde saldırıya uğradığı açıklandı. Yürüyen merdivenlerde bulunan ve tehlike halinde kullanılması gereken imdat butonuna kasıtlı basılması nedeniyle, merdivenlerin sık sık devre dışı kaldığı vurgulandı. Yürüyen merdivenlerin, ancak durumdan haberdar edilen teknik ekibin müdahalesiyle yeniden çalıştırılabildiği kaydedildi.

KAMERALARLA TESPİT EDİLECEK

Güvenlik yönetmeliği gereğince tüm yürüyen merdivenlerde bulunması gereken düğmelerin sistemi sabote etmek amacıyla kullanılması üzerine harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, artık bölgeyi güvenlik kameralarıyla kontrol edecek. Büyükşehir, kent genelindeki tüm üs tgeçitlerde "kameralı otomasyon sistemi" kurmak üzere hazırlıklara başladı. Önümüzdeki günlerde tamamlanacak ihale sürecinin ardından sistemin kurulumuna başlanacak.

Yüzbinlerce liralık yatırımı kullanım dışı bırakan, kentlilerin hizmetlerden yararlanmasını engelleyerek yaşamını zorlaştıran kişilerin bu eylemlerinin de bir tür 'vandalizm' olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Bundan böyle üst geçitler güvenlik kameralarıyla 24 saat izlenecek. İmdat butonuna keyfi bir şekilde basanlar da dahil olmak üzere geçitlere zarar verici eylemlerde bulunduğu tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlem başlatılacak" açıklaması yaptı.

AK PARTİLİ DOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bir süre önce açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, yapımı geçen yıl tamamlanan Şehit Erkan Demir Yaya Üstgeçidi'nin hala hizmete açılmadığını belirtip, akıbetini sormuş, Büyükşehir Belediyesi yetkililerini eleştirmişti. (DHA)