Süper Lig lideri Medipol Başakşehir'de bu sezon müthiş bir performans sergileyen Mehmet Batdal, 4 yıl sonra Fatih Terim'in gözüne girmeyi başardı. Buca'da yetişip bir dönem Altay'da da oynayan 30 yaşındaki golcü, 2011-12 sezonunda Galatasaray'da oyrnadı. 4 yıldır Medipol Başakşehir'de oynayan Mehmet, ilk kez A Milli oldu. Bucaspor ve Altınordu altyapısında eğitim alıp bu sezon başında 700 bin Euro'ya Medipol Başakşehir'e satılan kanat oyuncusu Cengiz, henüz 19 yaşında kendisine A Milli Takım'ın kapılarını araladı. Başakşehir'deki ilk yılında ilk 11'de kendisine yer bulan Cengiz, 10 maçta attığı 2 golün yanı sıra asistleriyle de takımına katkı yaparak Fatih Terim'in gözüne girdi. 

 

TANIDIK 6 İSİM


A Milli Takım'ın aday kadrosunda 6 İzmir patentli futbolcunun yanı sıra, değişik dönemlerde Ege'de görev yapan 6 oyuncu bulunuyor. 2005-06'da Manisaspor'da yarım sezon kiralık oynayan Barcelonalı Arda Turan, Manisaspor'da yıldızı parlayan Medipol Başakşehir kalecisi Volkan Babacan, 2007-2008'de yolu Manisaspor'dan geçen Beijing Gouanlı Burak Yılmaz, hem Dardanelspor hem Manisaspor'da forma giyen Galatasaraylı Selçuk İnan ve Medipol Başakşehirli Yalçın Ayhan ile Dardanelspor'da çıkış yapan Fenerbahçeli Mehmet Topal, Kosova ay yıldızlı ekibin 28 kişilik kadrosunda yer alıyor.

 

ÜMİTLERE 3 EGELİ


Almanya U21 Milli Takımı ile 10 Kasım'da Berlin'de özel bir maç oynayacak Ümit Milli Takım'ın kadrosunda 3 Egeli futbolcu yer aldı. Göztepeli 20 yaşındaki kaleci Göktuğ Bakırbaş ve 3'üncü Lig'deki Bodrum Belediyesi Bodrumspor'un sezon başında Başakşehir'den kiraladığı stoper 19 yaşındaki Enes Subaşı, ilk kez Ümit Milli olmanın heyecanını yaşayacak. Kadroda kendisine yer bulan Denizlisporlu stoper Alperen Babacan ile daha önce 3 Ümit Milli maçında görev yaptı. (dha)