Konak Meydanı yakınlarındaki İZSU Genel Müdürlüğü'nün teras katına çıkıp intihar girişiminde bulunan kişiyi görenler, polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Polis çevre güvenliğini alırken, itfaiye ekipleri de hava yastığı açtı. Teras katına çıkan polis ekipleri, S.A.'yı ikna etmek için çaba harcadı. Ancak, daha önce de intihar girişiminde bulunan ve iş sözü verilmesine rağmen yerine getirilmediğini öne süren S.A., çıktığı yerden inmek istemedi. S.A.'nın gazetecilerle görüşmek istediğini söylemesi üzerine, polis, gazetecileri de terasa aldı. Valilik, Kaymakamlık ve Büyükşehir Belediyesi'ne gittiğini, ancak sabıkalı olduğu için iş verilmediğini söyleyen S.A., yalnızca çocuklarının karnını doyurmak istediğini belirtti.

Polisin bir süre sonra çıktığı yerden inmeye ikna ettiği S.A., "Yaklaşık 7 ay önce cezaevinden çıktım. Geçmiş yıllarda karıştığım suçlar nedeniyle hapis cezam vardı. Ama çocuklarım olduktan sonra suça karışmamaya yemin ettim. En küçüğü 2, en büyüğü 10 yaşında 4 çocuğum var. 2'si okula gidiyor. Daha önce seyyar satıcılık yaptım ama orada da rahat bırakmıyorlar, sürekli kavga çıkıyor. İsterse tuvalet temizliği olsun yeter ki maaş alabileceğim bir iş olsun. Tek derdim çocuklarımın karnını doyurmak. Artık cezaevine girmek istemiyorum. Kendimi aileme adayıp evime ekmek götürmek istiyorum" diye konuştu. 

Polislerin haber vermesi üzerine binaya gelen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı,  daha önce de intihar girişiminde bulunan S.A. ile görüştü ve en kısa sürede iş bulunması için çaba harcayacağını söyledi. (Tufan Hamarat / DHA)