Teknik direktör Soner Tolungüç'le görüşen yönetim, Ali Say, Battal, Ali Kemal, Behram ve İbrahim Kaş'a süresiz kadro dışı kaldıklarını tebliğ etti. Gençlerin U19 Takımı ile çalışacakları öğrenilirken, geçen sezonki kadrodan kalan 8 tecrübeli isimden ikisi olan Behram ve İbrahim'le yolların ayrılması bekleniyor. Kadro dışı bırakılanlar dahil olmak üzere tüm ekibe para cezası da verileceği öğrenilirken, futbolcular morallerinin bozuk olduğunu belirterek çarşamba günü İzmir'de Tokatspor'la oynanacak lig maçı öncesi bugün saat 13.00'te başlaması gereken antrenmana çıkmadı. 

 

Takımın değişmez oyuncuları arasında yer almalarına rağmen kadro dışı bırakılan Ali Say bu sezon 3, Battal 1 gol attı. Ali Kemal, 7 maçta görev alırken, 4 maçta forma giyen İbrahim, son haftalarda kadroya girmedi. Kaleci Behram ise yalnız kupadaki Afjet Afyonspor randevusunda eldivenleri giydi.

 

ALTUĞ'DAN BÜYÜK REST 


Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ, altyapıdan yetişen gençlerin ağırlıkta olduğu kadroda yaşanan antrenman boykotuyla ilgili olarak, "Gerekirse küme düşmeyi göze alır, U19 takımıyla çıkıp oynarız. Kulübü küçük düşürücü hareketlere asla taviz vermeyiz" dedi. Kimsenin Karşıyaka'nın üzerinde olmadığını söyleyen Başkan Altuğ şöyle devam etti: 

 

"Bu hareketi içimize sindirmemiz beklenemezdi. İlk gün boykotu anlayabiliyoruz ama ikinci gün de önemli bir maç öncesi bunun sürdürülmesi, maça taktik antrenmanı, ter antrenmanı yapılamadan çıkılması kabul edilemez. Herkes Karşıyaka etiğine uygun davranmak zorunda. Hem genç, hem tecrübeli oyuncular için gereğini yaparız ancak kulübü, camiayı, yönetimi, teknik heyeti küçük düşürücü hareketi cezasız bırakmayız" dedi

DİĞER FUTBOLCULARDAN TEPKİ


Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup takımlarından Karşıyaka'da geçen hafta Gümüşhanespor deplasmanı öncesi yaşanan 2 günlük antrenman boykotu sonrası yönetimin 5 futbolcuyu kadro dışı bırakmasına diğer oyunculardan tepki geldi. 

 

Gümüşhanespor maçından sonra dün haftanın ilk çalışmasını yapan yeşil kırmızılı futbolcular, kadro dışı kararlarının teblig edilmesinin ardından bugün saat 13.00'te Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde yapılması gereken çalışmaya yönetimin kararınını protesto ederek çıkmadı. Tesise gelip teknik heyet ve kaptanlarla görüşen futbol şube yöneticileri Aygün Cicibaş ve Oktay Yeşil de futbolcuları protestodan döndüremedi. Yönetim, tesise noter çağırarak oyuncuların antrenmana katılmadığını tespit ettirdi. Tesisten ayrılan futbolcuların antrenman boykotunu yarın da sürdüreceği iddia edildi. 

 

Yönetime tepkili olan futbolculardan ismini vermek istemeyen biri, "Aile geçindirenlerimiz var ama çay içecek paramız yok. Sorun para değil defalarca söz verilip tutulmaması. Primlerin ödenemeyeceği daha önce açık açık söylense bu durum yaşanmazdı. Sahada iyi bir uyum yakaladık. Gümüşhanespor maçı sonrası boykota son verip antrenmana çıktık ve uyumun bozulmaması için sorunu kendi içimizde çözmeyi önerdik. Ancak ardından kadro dışı kararları çıktı. Suç o arkadaşların değil, boykot kararı hepimize aitti. Bir de üzerine mücadelemize rağmen taraftara karşı formaya ihanet ediyor gibi gösteriliyoruz. Yıllardır transferin son günü alt liglere kiralık giderken ses çıkarmadık, şimdi suçlu olduk" dedi.