Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Belediye Başkanlarının yurtdışına çıkışlarının, Anayasa’nın güvence altına aldığı seyahat özgürlüğü ilkesine aykırı biçimde, İçişleri Bakanlığı’nın iznine bağlanmasını kabul edilemez ve onur kırıcı buluyoruz" dedi...

Buca Belediyesi'nden yapılan resmi açıklama şu şekilde....

Yazılı basın ve internet haber portallarında son birkaç gündür yayınlanmakta olan “CHP’li Belediye Başkanlarına yurtdışı yasağı” başlıklı haberlerde yer alan bazı ifadelerin kamuoyunda yanlış anlamalara yol açmış olması bu açıklamayı zorunlu kılmıştır.

Belediye Meclis üyelerimizle birlikte 14-19 Kasım tarihleri arasında, İspanya’nın Barselona kentine bağlı Gava Belediye Başkanı’nın davetlisi olarak gerçekleştirilecek geziye katılmak amacıyla Buca Belediye Başkanımız Sayın Levent Piriştina’nın İçişleri Bakanlığı’na yaptığı “izin” başvurusunun uygun görülmemesi basında “yurtdışı yasağı” olarak yer almıştır.

Bu konuda yaşanan yanlış algının ortadan kalkması amacıyla özellikle altını çizmek isteriz ki; İçişleri Bakanlığı’nın 14/10/2016 tarih ve 22836 sayılı yazısıyla Belediye Başkanları’nın yurtdışına çıkışı “vatandaşların ihtiyaç duyduğu hizmetlerin sürekliliğinin sağlanması ve tasarruf tedbirleri” gerekçesiyle Bakanlığın iznine bağlanmıştır. Belediye Başkanımız Sayın Levent Piriştina’nın başvurusu da, geçtiğimiz hafta içinde izin başvurusu yapan diğer belediye başkanlarıyla birlikte uygun görülmemiştir.

İzmir’de 4-5 Kasım tarihlerinde CHP Yerel Yönetimler Birimim tarafından düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısı’nın sonuç bildirgesinde de belirtildiği üzere; Belediye Başkanlarının yurtdışına çıkışlarının, Anayasa’nın güvence altına aldığı seyahat özgürlüğü ilkesine aykırı biçimde, İçişleri Bakanlığı’nın iznine bağlanmasını kabul edilemez ve onur kırıcı buluyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur..