DENİZ DOĞAN / EGE MECLİSİ – İZBAN'da toplu iş sözleşmesi krizi patlak verdi. Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş İzmir Şubesi çalışanları ile İZBAN arasında yürütülen toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Sendika ve kurum arasında 6 Haziran’dan bu yana süre gelen görüşmelerden sonuç alınamadı. Yaşanan süreçte Demiryol-İş Sendikası grev kararı aldı.

 

 

İZBAN bünyesinde makinistler, istasyon operatörleri, gişe çalışanları, bakımcılar olmak üzere toplamda 340 personel  bugün iş bıraktı.

 

 

İşçilerin saat 08.00'de başlattığı grev nedeniyle İzmir'de toplu ulaşımın ana hattı İZBAN devre dışı kaldı

 

 

Alsancak İZBAN İstasyonu önünde toplanan greve destek veren İZBAN çalışanları haklarına sahip çıktıklarını ve tepkilerini vermekte haklı olduklarını söyledi. Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi'ne bağlı birçok sendika üyesi de vatandaşları mağdur ettiklerinin farkında olduklarını, ancak haklarını istemenin başka çıkar yolu kalmadığını savundu.

 

 

İZBAN grev sözcüsü Ahmet Güler ise, "Haziran ayından beri devam eden işverinin tutumu yüzünden bu sancılı süreç devam etmekte. Bu görmüş olduğunuz çalışanlar asgari ücret almakta. Ücretlerimizin arttırılması için böyle bir tepki vermemiz gerekiyordu. Biz çok bir şey istemiyoruz sadece insanca yaşamak istiyoruz " diye konuştu.