Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yöre derneklerini sık sık ziyaret ederek, etkinliklerine katılıyor. Karabağ, son olarak Erzurum Dörtler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Ardahan Hanaklılar Kültür Sosyal ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği toplantılara katıldı. Karabağ, “Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet değerlerinde birleşmemiz lazım. Partimiz ne olursa olsun bu ülkeyi kimseye teslim etmeyelim. Bu ülkeyi gericiliğe, karanlığa teslim etmeyelim” dedi.

Erzurum Dörtler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Havuz Düğün Salonu’nda düzenlediği toplantıda konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Erzurumluların dik duruşunu sevgili Atatürk yıllar önce görmüş ve ilk kongreyi Erzurum’da yapmıştır. Sevgili Erzurumlular, cumhuriyetin hiç olmadığı kadar bugünlerde sizlere ihtiyacı var. Korkaklar her gün ölür, cesurlar bir gün ölür. Biz bu vatan için ölmeye hazırız. Bu ülkeyi emperyalizme karşı,  Amerika ve diğer ülkelere satanlara karşı mücadele vermeye hazır olalım. Bizler bugünleri idare ediyoruz ama; çocuklarımıza hak ettikleri ülkeyi bırakmalıyız. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamalıyız. Bunun için Erzurumlulara ihtiyaç var. Erzurumlular yurt severdir, vatanseverdir. Atatürk sevgisiyle doludur. Bayrağını sever, ülkesi için her zaman yola çıkar. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Atatürk, yaşasın Türk bayrağı, yaşasın tam bağımsız Türkiye diyorum” dedi.

ATATÜRK OLMASAYDI NE OLACAKTI

Başkan Hasan Karabağ, Ardahan Hanaklılar Kültür Sosyal ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği kahvaltıya katıldı. Osmangazi Mahallesi'nde bulunan dernek binasında düzenlenen kahvaltıda konuşan Karabağ, “Ülkede yaşadığımız olaylara bakın. Başımıza ne geliyorsa Atatürk düşmanlarından geliyor. Atatürk; ‘Türkiye Cumhuriyeti'ni Türkiye halkı kurmuştur. Bu halka da Türk milleti denir’ demiştir. Bizden bir millet oluşturmuş. Atatürk’e düşman olanlar benim düşmanımdır. Atatürk ve arkadaşları bu ülkeyi kurtarmasaydı ne olacaktı? Atatürk Orta Doğu'da yaşananları 80 yıl önce söylemiş. ‘Bu ülkelerde kargaşa çıkacak, bu ülkelerin sınırları suni çizildi. Bu ülkelerde karışıklık çıkaracak emperyalizmin yanında yer alanlar perişan olacak’ demiş. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet değerlerinde birleşmemiz lazım. Partimiz ne olursa olsun bu ülkeyi kimseye teslim etmeyelim. Bu ülkeyi gericiliğe, karanlığa teslim etmeyelim. Dünyada, Müslüman nüfusunun olduğu yerlerde kargaşa yaratılıyor. Kelle kesen, kargaşa çıkaran insanlar gibi algılatıyorlar. Atatürk kurtuluş savaşından sonra 1500 camiyi yeniden yaptırmış. Kendi adına Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde cebinden para vererek cami yaptırmış. İlk meclisi Kuran ve dua ile açmış. Atatürk din düşmanı filan değil. Benim ülkemde Atatürk olacak, Türk bayrağı olacak, Cumhuriyet olacak, yaşasın tam bağımsız Türkiye diyenler olacak. ‘Ne mutlu Türk’ diyene” diye konuştu. 

 

Başkan Karabağ konuşmasının ardından dernek binasında yer alan kütüphane ve çeşitli kursların görüleceği dersliklerin açılışını gerçekleştirdi. Burada kursiyerlerle sohbet eden başkan Karabağ daha sonra onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.