EGE MECLİSİ - İzmir'in Gaziemir ilçesinden yola çıkan bisiklet sevdalıları, bisiklet sevgisini aşılamak amacıyla 10 buçuk saat pedal çevirerek Bodrum'a ulaştı.

Gaziemir Aktif Pedal bisiklet grubu İzmir'den yola çıkarak 10 buçuk saatte bisikletle Bodrum'a ulaştı. Grubun kurucusu ve başkanı 55 yaşındaki Salih Akbaba ile birlikte geçtiğimiz pazartesi Bodrum'a ulaşan bisikletliler, aynı güzergahdan Gaziemir'e geri döndü.

Aralarında 9 yaşından 65 yaşına kadar 19 bisikletseverin bulunduğunu belirten Akbaba, "240 kilometrelik yolu molalarla birlikte 14 saatte aşarak Bodrum'a ulaştık. Bir gün dinlendikten sonra yine bisikletlerle Bodrum'un koylarını antik ve ören yerlerini gezdik. Grubumuzun içerisinde öğrenci, memur, sağlık memuru, işçi ve öğretim üyeleri de dahil olmak üzere hek kesimden insan var. Amacımız bisiklet sevgisini aşılamak ve doğa gezilerini yaygınlaştırmak. Ülkemizde herkes otomobile biniyor. Oysaki yakın yerlere taşıt kulanmadan doğayı kirletmeden gidilebilir. Ülkemizin güzelliklerini keşfetmek için yaptığımız gezi yorucu ama inanılmaz güzelliklerle dolu oldu. Önümüzdeki haftalarda İzmir'den başlayıp 'Şehitlerimize Saygı Sürüşü' adıyla Çanakkele'ye şehitlerimize gideceğiz" dedi.(DHA)