Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Parti Meclis Üyesi Özkan Yıldız, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kimse Türkiye’yi demokrasiden geriye çeviremeyecektir

Konuşmasına bir dönem İzmir Milletvekilliği de yapmış rahmetli Ahmet Taner Kışlalı’nın “Kemalizm geçmişin bekçiliği değil geleceğin öncülüğüdür” sözü ile başlayan Emre Kongar, iki saat süren konuşmasında ülke gündemine, yakın geçmişe ait süreci ve yaptığı araştırmaları birbirinden ilginç anekdotlarla izleyicilere aktardı.

Söyleşinin  son bölümünü Mustafa Kemal Atatürk’e ayıran ve onun silah arkadaşlarıyla diğer ülke güçlerine karşı yaptığı bağımsızlık mücadelesini “mucizevi” olarak değerlendiren Kongar, “Ulu Önder Atatürk elindeki çoğu hasta, sakat, okuma yazma çok az bilen,  bitmiş ve tükenmiş bir toplumdan bugün Türkiye’yi yarattı. Atatürk devrimlerinin, Cumhuriyet ve demokrasinin yıkılmayacağının ve mutlaka başarıya gideceğinin kanıtı bu devrimlerin insanlık tarihine uygun olmasındandır. Ve kimse Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni demokrasiden geriye çeviremeyecektir.” Dedi.

Atatürk sonsuza kadar gönüllerde yaşayacaktır 

Her yıl 10 Kasım saatler 09.05’i gösterdiğinde insanların Atatürk’e saygı duruşunda bulunduklarını, bunun dünyada hiçbir lidere nasip olmadığını vurgulayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da Ulusal Kurtuluş Savaşı Önderi’nin Türkiye’de yerinin başka olduğunu, kalplerde yaşadığını ve kim ne yaparsa yapsın hiçbir gücün o sevgiyi söküp atmasının mümkün olamayacağını  söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde sadece saygı ile eğilmenin yetmeyeceğini de belirten Selvitopu,  “Esas olan onun düşüncelerini, dünyaya bakışını yaşatmak ve bu dünyada onu hakim kılmak olmalıdır. Bize düşen görev de bunu gerçekleştirmektir.” dedi.

3 fidan sertifikası hediye etti

Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu, Emre Kongar’a katılımı için teşekkür ederken, Kongar’ın adına dikilen 3 fidanın sertifikasını hediye etti. Prof.Dr. Kongar daha sonra kitaplarını imzaladı.