Genel kurul öncesi İzmir’deki demokratik kitle örgütlerini ziyaret ederek desteklerini isteyen Baro Başkanı Özcan, tekrar seçilmesi üzerine teşekkür ziyaretlerine başladı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Sosyal İş Sendikası İzmir Şubesi’ne yapılan ziyarette; Başkan Müfit Ereş ve yönetim kurulu üyeleri Mesut Biçer, Bahadır Madanoğlu, Fikret Savaş ve Cumhur Mecimek, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Birleşik Metal İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek ve Yönetim Kurulu Üyeleri Coşkun Yılmaz ile Cengiz Koral hazır bulundu.

İzmir Barosu’nu İzmir halkıyla bütünleştirmek için demokratik kitle örgütleriyle birlikte hareket edeceklerini belirten Aydın Özcan, ülkenin içinde bulunduğu ortamdan kurtulmanın Cumhuriyetçi, aydınlanmacı, halkçı, bağımsızlıkçı ve yurtsever güçlerin bir araya gelmesinden geçtiğini belirtti. Müfit Ereş ve Ali Çeltek de adalet, hukuk ve demokrasinin etkin olmasında barolara büyük görev düştüğünü vurgulayarak, birlikte mücadeleyle daha somut kazanımlar elde edilebileceğine dikkat çekti.

Baro Başkanı Aydın Özcan, DİSK’e bağlı Lastik İş İzmir Şubesi’ni de ziyaret etti. Başkan Zedin Yumli, Aydın Özcan’ı bina girişinde karşıladı. Şube yöneticileri Yusuf Ziya Sarı, Onur Koç ve Mustafa Tüfekçi, birlikte mücadele etmekten memnun olacaklarını dile getirdi. Aydın Özcan bundan sonraki süreçte sık sık bir araya geleceklerini söyledi.

Özcan'ın ziyaretleri hız kesmiyor


Aydın Özcan, aynı zamanda İzmir Barosu avukatlarına resim dersi veren ressam İlhan Dündar’ın, İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi’ndeki sergisinin açılışına da katıldı. Ardından 

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na bağlı Büro İş Sendikası Genel Sekreteri Hasan Şenkaya, İzmir Şube Başkanı Soner Sönmez, Eğitim İş 4 No’lu şube Başkanı Haşim Karaman, Büro İş İzmir Şube yöneticileri Kamil Çelikkıran, Nuri Tombaklar, Gökhan Ulu ve Filiz Kızılkan ile görüştü. Özcan daha sonra, Mavişehir Kadın Platformu Derneği’nin yemeğine katıldı.