EGE MECLİSİ - İzmir'in Bornova İlçesi'nde, 37 yaşındaki Hüseyin Çınarlı'ya çarptıktan sonra kaçan sürücünün bulunması için Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın talimatıyla polis araştırma yaptı. 68 işyerine ait kamera kayıtlarını inceleyen ekiplerin bir hafta süren araştırmasından sonra kazayı yapan sürücü C.C., yakalandı.

Geçen perşembe günü, Kamil Tunca Caddesi'nde meydana gelen kazada, sürücüsü ve plakası belli olmayan bir araç, evli ve 4 çocuk babası Hüseyin Çınarlı'ya çarpıp ölümüne neden olduktan sonra kaçtı. Kaza günü eğlenmek içini evden ayrıldığı öğrenilen Hüseyin Çınarlı'nın ölümüne neden olan sürücünün bulunması için Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, talimat verdi. Cinayet Büro Amirliği ile Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa sürdürdüğü çalışma sonrasında, kaza bölgesindeki 68 işyerine ait kamera kayıtları tek tek incelendi. Kaza yapan aracın bölgede yaklaşık 9 kilometrelik bir yol kat ettikten sonra kaybolduğu saptandı. 

OTO YIKAMA SAHİBİ ÇIKTI

Polislerin kamera kayıtlarını incelemesinde, Hüseyin Çınarlı'nın yol üzerinde oturduğu, kalkmaya çalıştığı sırada ise araç altında kalıp hayatını kaybettiği saptandı. Bu görüntülerden sonra araç üzerinde hasar olabileceğine yönelik değerlendirmeyle sanayi sitelerindeki aynı tip araçların tamire gelip gelmedikleri de araştırıldı. 

Çalışmalar sonrasında kimliği belirlenen 44 yaşındaki C.C., gözaltına alındı. Kazaya karışan araç da C.C.'nin birinci sanayi sitesindeki oto yıkamacı olarak faaliyet gösteren işyerinde bulundu. C.C., sorgusu tamamlanınca adliyeye gönderildi.(Tufan HAMARAT/DHA)