EGE MECLİSİ - İzmir merkezli 7 ilde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 25 bilirkişiden, işlemleri tamamalanan 22'si adliyeye sevkedildi. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, 5'i savcılıktan, 5'i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından FETÖ/PDY'ye karşı yürütülen soruşturma kapsamında, geçen 29 Ekim'de İzmir, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Çanakkale, Isparta ve Konya illerinde adli konularda bilirkişi görevini yürütüp, soruşturma sonuçlarını mensupları lehine değiştirecek rapor düzenledikleri ve elde ettikleri gelirlerle terör örgütüne maddi destek sağladıkları değerlendirilen kişilere yönelik, operasyon düzenlendi. 

Operasyon kapsamında örgütün kriptolu haberleşme sistemi olan 'ByLock'u kullandıkları da belirlenen 51 kişinin adresine baskın yapıldı. Operasyonda 25 şüpheli yakalanırken, 26 kişi ise bulunamadı. 

Geçen 29 Ekim'den bu yana emniyette gözaltında bulunan 25 şüpheliden işlemleri tamamlanan 22'si, İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınan 5 şühpeli salıverildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerinden 12'si 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklanırken, diğer 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.