Trabzon ve Rize'deki programları için Başbakanlık uçağıyla Trabzon Havalimanı'na gelen Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki Gülbahar Hatun Camisi'nde kıldı.

Namaz sonrası konuşan Yıldırım'ın konuşmadan satır başları

Milletten iradesini alan hükümeti hesap edemediler, milleti hesap edemediler. O millet ki her türlü zillete karşı Türkiye'nin onurunu kurtaran bir millettir. 

15 TEMMUZ BİR MİLLETİN YÜKSELİŞİDİR

15 Temmuz bu milletin yeniden dirilişi ve yeniden yükselişidir.  Milletimizin üzerine ateş açtılar 246 şehitimiz var. Bütün gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum.O gün 79 milyon vatan evladı ayrı gayrı olmadan bir olmuştur. 

BURADA TERÖRÜN BORUSU ÖTMEZ

Biz terörle ve terörün siyasi uzantıları ile mücadele ederken farkettik. Bunların ne kadar sevini varmış. Bütün Avrupa ayağa kalktı, aman bunlara dokunmayın. Kardeşim ne dokunmayacağım. Mahkemeler ifadeye çağırıyor gidip ifadeni vereceksin. Burası hukuk milleti burada terörün borusu ötmez. Bize demokrasi dersi verenler önce parlamentolarının duvarları üstündeki teröristlerin resimlerini indirsinler.Türkiye kendi kararını verir.

CHP SERT YANIT

Ülkenin ana muhalefeti pusulayı yitirmiş durumda. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Millet kimin ne olduğunu biliyor. Bir oraya bir oraya koşuyorlar. Neymiş gözaltılar varmış. Ne zamandan beri suç işlemek meşru hale geldi. CHP'yi sağduyulu olmaya çağırıyorum. Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Yol yakınken dön bu yanlıştan.

BAHÇELİ İLE BERABER ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ YAPACAĞIZ

Türkiye'nin gündeminde bir anayasa değişikliği var. Hadi yapalım dediğimizde yanımızda kimseyi göremedik ama son günlerde MHP Lideri Bahçeli, Türkiye'nin bu önemli meselesinin çözümü için sorumluluk aldı. İnşallah onunla beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini getireceğiz."(milliyet)