Gürcü bakıcı, 84 yaşındaki eski belediye başkanın eşini öldürdü. Cinayetin detaylarını anlattı

Aydın eski belediye başkanlarından avukat Orhan Esin'in eşi, emekli avukat 84 yaşındaki Bigül Esin, İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki evinde ölü bulundu. Yaşlı kadını, Gürcistan uyruklu bakıcısı 53 yaşındaki Lia Kokorashvılı'nın başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü belirlendi. Şüpheli kadın Kırıkkale'de yakaladı.

Bostanlı Semti 2034 Sokak numara 4'teki Efes 1 bloklarında Gürcistan uyruklu kadın bakıcısı Lia Kokorashvılı ile yaşayan 2 çocuk annesi Bigül Esin'i (84) dün akşam telefonla arayan komşuları, kendisine ulaşamadı. Telefona çıkan Lia Kokorashvıl, iddiaya göre önce Kuşadası'ndaki yazlıkta olduklarını bir sonraki aramada da Esin'in müsait olmadığını söyledi. Bunun üzerine, komşuları kendilerinde bulunan anahtarla evine girdiklerinde Bigül Esin'i yatak odasında ölü buldu ve polisi aradı.

BAŞINA SERT CİSİMLE VURULMUŞ SONRA YASTIKLA BOĞMUŞ

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin evde yaptığı incelemede 1963-1973 yılları arasında Aydın Belediye Başkanlığı yapan avukat Orhan Esin'in eşi olan Bigül Esin'in başına sert bir cisimle vurulduktan sonra yastıkla boğularak öldürüldüğü, evden ziynet eşyalarıyla Bigül Esin'e ait kredi kartı ve cep telefonunun alındığını tespit edildi. Talihsiz kadının cansız bedeni otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

BANKADAN PARA ÇEKMİŞ

Katil zanlısının Gürcistan'a gitme ihtimali üzerine polis havalimanı ve otogarda önlem aldı. Ayrıca, Esin'in kartından 5 bin TL çekildiğini saptadı. Bu arada otogardaki bir firmadan Lia Kokorashvıl adına bilet alındığı, otobüsün Gürcistan'a doğru yola çıktığı belirlendi. Otobüs şoförüyle irtibat kuran polis, otobüsün Kırıkkale'ye yaklaştığını öğrenince, İzmir Cinayet Büro Amirliği'nde görevli ve yıllık iznini Kırıkkale'de geçiren polis memurundan yardım istedi.

Kırıkkale'deki diğer polislerle durdurulan yolcu otobüsünde bulunan Lia Kokorashvıl gözaltına alındı. Lia Kokorashvılı'nın yapılan üst aramasında, çamaşırının içinde öldürdüğü Bigül Esin'e ait ziynet eşyaları ele geçirildi.

'ARAMIZDA TARTIŞMA ÇIKTI'

Gözaltına alınan Gürcistan uyruklu bakıcı Lia Kokorashvıl sorgulanmak üzere İzmir'e getirildi. Lia Kokorashvıl ilk ifadesinde, yaz aylarında Esin'in ailesi tarafından bakıcı olarak aylık bin 500 TL karşılığında işe alındığını, Türkçe'yi az bildiği için zaman zaman Esin ile tartıştıklarını, bu tartışmalarda kendisinin saçını çektiğini söyledi.

Olay gecesini de anlatan Lia Kokorashvıl, açık unuttuğu mutfak penceresinden içeriye yağmur suyu geldiğini fark eden Bigül Esin'in, saat 04.00 sıralarında saçından çekerek kendisini uyandırdığını, daha sonra aralarında tartışma çıktığını, bir anda öfkelenip kapı stoperiyle başına vurduğunu, çığlık atmasını engellemek için de ağzını yastıkla kapattığını anlattı. Lia Kokorashvıl, toplu para almak için anlaştıkları maaştan hiç almadığını, bu nedenle maaşının karşılığı olarak bankadan 5 bin TL çektiğini öne sürdü. 

BİLETİ ALIRKEN KAMERA KAYDETTİ

Cinayet şüphelisi Lia Kokorashvıl 'nın Gürcistan'a kaçmak için otogardaki firmadan bilet aldığı sırada, işyerine ait güvenlik kamerasınca da görüntülendiği ortaya çıktı. Şüphelinin soğukkanlı tavırları dikkat çekti. Çevresinde sevilen bir kişi olan Bigül Esin'in yarın Aydın'da defnedilmesi bekleniyor. (HABERTÜRK)