Bu periyotta FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Maccabi Rand Media ve Avtodor, ligde ise Beşiktaş Sompo Japan ve TED'i yenen Pınar Karşıyaka, iki kulvarda birden iddialı. 

Ligde toplamda 6 haftada 4 galibiyet alan Pınar Karşıyaka, Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda ise 3 galibiyet, 1 mağlubiyetle bu hafta konuk edeceği Le Mans'la zirveyi paylaşıyor.

FIBA Şampiyonlar Ligi'ndeki Avtodor deplasmanı sonrası yorgun çıktıkları TED Kolejliler maçında şans eseri bir galibiyet almadıklarını söyleyen Antrenör Nenad Markovic, "Son günlerde uzun yolculuklar yaptığımız için yorgunuz ancak kazanmak güzel. Uzatmada kazandığımız TED karşılaşması için şanslı bir galibiyet diyemem çünkü galibiyet galibiyettir" diye konuştu. Markovic, takımda süre almakta güçlük çeken genç pivot Egemen'le ilgili eleştirilere de, "Hak ettiği zaman süre alacaktır. Egemen'in sahada daha çok enerji göstermesi gerekiyor" şeklinde yanıt verdi.

 

SONER'İN DEDE ACISI


Pınar Karşıyaka'da 5 sezondur forma giyen kaptan Soner Şentürk, TED Ankara Kolejliler deplasmanından 1 gün önce dedesi Süleyman Helvacı'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Son haftalarda topuğundaki sakatlık nedeniyle süre alamayan tecrübeli guard, dede acısıyla çıktığı Ankara deplasmanında 6 dakikada 3 sayı, 1 asistle oynadı.(DHA)