EGE MECLİSİ - Boğaziçi Üniversitesi Genetik Mühendisliği bölümünü dereceyle bitirdiği belirtilen Melis Metinkeser, bugün saat 10.30 sıralarında İzmir Göztepe'deki evlerinde kimsenin bulunmadığı sırada iddiaya göre sinir krizi geçirdi. Bazı eşyalarını balkondan atan Melis Metinkeser, ardından evi ateşe verdi. Bu anlara tanıklık eden apartman sakinlerinin haber vermesi üzerine itfaiye ve polis ekipleri eve geldi. Ancak kapının kilitli olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine itfaiye ekipleri hem dairenin kapısını açmaya, hem de yan daireden balkona geçmeye çalıştı. Kapıyı kıran ekiplerin içeri girip müdahalesiyle yangın söndürüldü. 

E

Evde yapılan araştırmada, kendisini odasına kilitleyen Melis Metinkeser'in yanmış cesedi bulundu. Metinkeser'in, tek başına kendisini odasına kilitledikten sonra evi ateşe verdiği, yanarak yaşamını yitirdiği belirtildi.

ANNE- BABA DOKTOR 

Acı olayı yazlıklarında öğrenerek gelen Melis Metinkeser'in her ikisi de doktor olan annesi Macide Metinkeser ile babası Hasan Metinkeser, büyük üzüntü yaşadı. Anne ve baba, uzun süre sokakta durup, evlerindeki incelemelerin sonuçlanmasını bekledi. Macide Metinkeser'in, uzun yıllar İzmir Emniyet Müdürlüğü Polikliniği'nde doktorluk yaptığı belirtildi. Melis Metinkeser'in cesedi, savcının incelemesinden sonra otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. 

FAZLA KONUŞMAZMIŞ

Ailenin komşuları, kız kardeşi ABD'de olan Melis Metinkeser'in sinirli bir yapıya sahip olduğunu ve fazla konuşmadığını anlattı. Bu arada polis, Melis Metirkeser'in eve ne döküp ateşe verdiğini ve intihar notu bırakıp bırakmadığını belirlemek için çalışma başlattı.

İtfaiye ekiplerinin evdeki yangına müdahale edebilmek için gösterdiği çabalar ise çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla görüntülendi. (Taylan Yıldırım / DHA)