EGE MECLİSİ - İzmir'in Konak İlçesi Ege Mahallesi'nde yaşayan kadınların istihdamını sağlamak için Ege Mahallesi Kültür ve Yaşatma Derneği girişimleriyle, İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen dikiş nakış kursu, CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Özcan Purçu'nun da katılımıyla açıldı. Roman mahallelerinde yaşayanların yüzde 96'sının işsiz olduğunu söyleyen CHP'li Purçu, "İşsizlik nedeniyle çocuklarımız kötü yola gidiyor. Bıktık artık. İlgili bakanlıkları da göreve davet ediyorum" dedi.

Ege Mahallesi 1517 Sokak'ta Ege Mahallesi Kent Sorunları Kültür ve Yardımlaşma Derneği girişimleriyle, İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kursun açılışı bugün yapıldı. Açılışa CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Özcan Purçu, İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kursiyerler ve davetliler katıldı. Başkan Pekdaş daha önce de kuaförlükle ilgili kurs düzenlendiğini hatırlattı.

İŞSİZLİKTEN YAKINDI

CHP'li Özcan Purçu, işsizliğin Türkiye'nin bir sorunu olduğunu dile getirip şunları söyledi:

"İşsizlik bizim kanayan yaramız. Buna çare olmak için burada meslek kursu açıldı. Türkiye'de Roman mahallelerinde yaşayanların yüzde 96'sı işsiz. Açız ve evimize ekmek götüremiyoruz. Bütün belediyelere sesleniyorum. Meslek kursları açılsın. Kadınlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize iş istiyoruz. İşsizlik nedeniyle çocuklarımız kötü yola gidiyor. Bıktık artık. İlgili bakanlıkları da göreve davet ediyorum. Bu çalışmanın da örnek alınmasını istiyorum. Vatandaş geçim derdinde."

İŞKUR Konak İlçe Müdür Necmi Kalfalar, kursiyerlerden sertifikalarını almak için gayret göstermelerini ve iş için de kendisine başvurmalarını istedi. 

Konuşmaların ardından kursun açılışı yapıldı.(DHA)