CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, AKP iktidarının 14 yıldır çiftçimizin,  üreticimizin, tüketicimizin sorunlarına ayağı yere basan, akıl ve bilimin ışığında doğru çözümler üretemediğini söyledi. Başbakan Yıldırım’ın Mazot desteği açıklamalarını da eleştiren Sındır, “14 yıldır neredeydiniz” dedi.

 

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Kınık Ziraat Odası’nda ve Dikili Deliktaş köyünde üreticilerle buluştu. Üreticilerin sıkıntılarını dinleyen Sındır, Üretim Reformu Paketi Kanun Tasarısı Taslağı hakkında çiftçilere, üreticilere bilgi verdi; başbakanın mazot desteği sözlerini de eleştirdi.

 

“ÜRETİM REFORMU KANUN TASARISI ÜRETİMİN YOK OLMA SÜRECİNİ HIZLANDIRACAK!”

Üretim Reformu Kanun Tasarısı’nın tarımsal üretimin yok olma sürecini hızlandıracağını, tarım sektörünün ithalata ve dışa bağımlılığını artıracağını söyleyen Sındır, “Tarımsal üretimin sürekliliğine, üreticilerin refahına, çevrenin korunmasına AKP iktidarı 14 yıl boyunca önem ve öncelik vermedi. Tarımda uygulanan yanlış politikalar nedeniyle AKP Türkiye’yi tarımsal ürünlerde ithalatçı konuma taşıdı. Kırsal alanların kalkınması, kırsal bölgelerde istihdam olanaklarının artırılmasına yönelik politikalar göz ardı edildi. Bugün Üretim Reformu Kanun Tasarısı diye bir düzenleme ile karşı karşıyayız. Bu düzenleme ile Zeytinlik alanlarımız, Meralarımız, Şeker Pancarı üretimimiz yok edilecek, Hayvansal üretimimiz daraltılacak, Halkımızın sağlığı tehdit edilecek, Gıda egemenliğimiz ulusaşırı tekellerin kucağına teslim edilecek” dedi.

 

“ÇİFTÇİMİZİN ÜRETİM YAPAMAZ HALE GELMESİ Mİ BEKLENDİ?”

Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘Çiftçinin kullandığı mazotunun yarısı kendinden yarısı bizden’ sözlerini de eleştiren Sındır, “Binali beye sormak isterim 14 yıldır neredeydiniz. CHP olarak 7 Haziran’da ve 1 Kasım’da üreticimizi rahatlatacak, üretim maliyetlerini düşürecek mazot desteğini açıkladık. Çiftçinin üretim amaçlı kullanacağı mazotun litresini 1,80 TL’ye düşüreceğimizi söyledik. AKP’nin seçim bildirgemizi okuması örnek alması çok güzel. Fakat AKP iktidarı ve Sayın Yıldırım üreticimizin belinin bükülmesini, çiftçimizin üretim yapamaz hale gelmesini mi bekledi? İktidarı bu konu hakkında daha detaylı bir açıklama yapmaya davet ediyorum. AKP iktidarı 14 yıldır çiftçimizin,  üreticimizin, tüketicimizin sorunlarına ayağı yere basan, akıl ve bilimin ışığında doğru çözümler üretmiyor” dedi.