HİLAL ERTEM / EGE MECLİSİ - EGİAD üyeleri yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gidiyor. Mevcut başkan Seda Kaya'nın tüzük gereği yeniden aday olmadığı seçimlerde mevcut başkan yardımcısı Avukat Aydın Buğra Tekin yeni başkan adayı oldu. 

Bir sivil toplum kuruluşu olarak öncelikli hedefi Ege bölgesindeki genç işadamlarını bir çatı altında toplayarak Ege Bölgesi'ni ve Türkiye’yi ilgilendiren ekonomik, kültürel ve sosyal konularda fikirler ve projeler üretmek olan Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) bu ay yeni başkanıyla birlikte yeni yönetimini belirleyecek...

26 yıllık faaliyetleriyle ülke ekonomisine yarar sağlamayı amaçlayan derneğin 14. Dönem Başkan Adayı Aydın Buğra İlter ve  Yönetim Kurulu'na aday  olan isimler egemeclisi.com Yönetim Kurulu Başkanı Ali Talak'a çalışma ziyaretinde bulundu... Başkan adayı İlter'e ziyareti sırasında EGİAD yönetimine aday olan Gökmen Ulusoy, Mustafa Aslan ve Deniz Küçükkurt da eşlik etti. 

 

26 Kasım'da yeni yönetimini belirleyecek olan Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) üyeleri bu dönem  14. kez sandık başına gidecek. 14. Dönem Başkan Adayı Aydın Buğra İlter seçimlerle ilgili şu bilgileri verdi:"Biz sürece demokratik bakıyoruz, tek liste oluşumuz antidemokratik bir şey değil. Demek ki bu listede buluşturduğumuz kadronun bir çok yere dokunduğunu, her kesimden  arkadaşın kendinden bir şeyler bulabildiğini ve bunu yansıtabildiğini gösteririyoruz.Hem yaş grubu, hem sektör, hem cinsiyet dağılımı olarak üzerine çok kafa yorularak oluşturulmuş bir kadromuz var."

EGİAD Başkan Adayı Aydın Buğra İlter, adaylık sürecindeki demokratik işleyişe ve rekabete değinerek; "Alternatif adaylığın, biz de adayız, biz de bu sürece talibiz, yapacağımız işler şunlar, biz de aktif katılımcı olarak şu projeleri hayat geçireceğiz diyerek bir tablo çizmesi lazım sadece eleştiri üzerine sadece bir şeyin antisinden beslenerek bu süreç olmuyor."

Önümüzdeki dönemde hem diğer sivil toplum kuruluşları ve basınla iç içe çalışmayı,kol kola girmeyi hedefleyen İlter, hedeflerinin çokça küçük şeyler değil, az ama büyük şeyler olduğunu, ses getirecek işler yapmak istediklerini ve çözüm odaklı düşündüklerini ve yaptıkları işlerle kamoyu yaratmak istediklerini belirtti.

egemeclisi.com Yönetim Kurulu Başkanı ve İZSİAD Başkan Yardımcısı Ali Talak'ın idari tecrübelerinden yola çıkarak yöneticilik kavramının içeriğine değindiği ziyarette; Başkan Adayı Aydın Buğra İlter şu açıklamaları yaptı:"Yöneticilik, toparlayıcılık demektir, sadece aklına koyduğunu değil aklına koyduğunu gönülden yapmayı gerektirir, özveri ister, lider pozisyonunda olanların görevi daha çok hizalanmayı sağlamak, motivasyonu sağlamak, ekibi şevklendirmek ve çalışmak konusunda teşvik etmekle olur. Bizim iddiamız da budur, benim şahsi hedefim de budur. Saygınlık ne kadar içerik ürettiğinizle alakalıdır.Bizler katılıma teşvik olmak için elimizden geleni yapıyoruz, yanlış veya tam doğru gitmeyen şeyler varsa bile ikna ederek bu süreci götürmemiz gerektiği kanısındayız."

Geçen dönemde Derneğin Başkan Vekilliğini yapan İlter; "Ben iki dönemdir aktif olarak bu işin içindeyim, dernek ilgili kurumsal tecrübemi sağladım bu süreçte herkese dokunmaya çalıştım." diye ekledi.

İlter'e ziyareti için teşekkür eden  Ali Talak;"Yönetimde ilişki ve iletişim çok önemli. İnsanlar dokunulmak istiyor. Değer verildiğini hissetmek istiyor. Bu anlamda seçim çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Projeleriniz hem EGİAD'a hem de İzmir'e büyük değer katacaktır" şeklinde konuştu...