AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, 2010 yılında çıkartılan yönetmelikte , 5491 sayılı Çevre Kanununun 20. maddesine göre, arıtma tesisi kuran, işleten ve yönetmeliklerde belirtilen yükümlülükleri yerine getiren kuruluşların arıtma tesislerinde kullandıkları elektrik enerjisi tarifesinin, sanayi tesislerinde kullanılan enerji tarifesinin yüzde ellisine kadar indirim uygulanır hükmüne göre 2016 yılında İZSU’ya 7 milyon 262 bin lira ödenme yapıldığını ifade etti. Sürekli şöyle konuştu: 

“2016 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca İzmir ilinde yapılan enerji teşviği kapsamında 52 adet atıksu arıtma tesisi için 9 milyon Türk Lirası ödeme yapıldı. Bunun 7 milyon 262 bin lirası İZSU Genel Müdürlüğü tarafından işletilen 20 adet Atıksu Arıtma Tesisi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılmıştır."

Düzenlemenin yapıldığı tarih olan 2010 yılından bugüne kadar geri ödemenin hep üst limit oranı olan yüzde 50 olarak uygulandığını ifade eden Sürekli, atık su altyapı tesisine ait çevre izin lisans belgesi olan herkese ödeme yapıldığını ifade etti. Sürekli, İzmir’e hizmette ayrım yapmadıklarını İzmir’in yararına olan her projeyi sonuna kadar desteklediklerini ifade ederek, “Bizim amacımız İzmir’e hizmet etmek bunun hiçbir zaman parti ayrımı yapmaksızın çalışıyoruz. İzmir’in haklarını da sonuna kadar koruyoruz. İzmir son dönemlerinde Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım katkı destekleriyle yatırımlar konusunda altın çağını yaşıyor" dedi.