İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi, ilçeye görselliği ve estetiğiyle öne çıkan, 350 araçlık çok katlı otopark kazandırdı. Bergama’nın trafik ve park sıkıntısına çözüm getirecek yatırım, 20 Kasım Pazar günü törenle açılacak.

 

 

 

Bir yandan kentin ihtiyaç duyduğu büyük projeleri yaşama geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da ilçe belediyelerle imzaladığı ortak hizmet protokolleri sayesinde bölgesel odaklı yeni projeler gerçekleştiriyor. Sosyal tesislerden hizmet binalarına, sağlık ve kültür merkezlerinden rekreasyon alanlarına uzanan geniş bir yelpazede yapılan yatırımlar, ilçelerin önemli ihtiyaçlarını karşılıyor. Büyükşehir Belediyesi ile Bergama Belediyesi’nin işbirliğiyle geçtiğimiz ay yapımı tamamlanan ve açılışı yapılan Bergama Kültür Merkezi’nin  (BERKM) ardından, Bergama şimdi de 350 araçlık katlı otoparka kavuşuyor. İlçenin otopark ihtiyacına çözüm getirecek Zafer Katlı Otoparkı, 20 Kasım Pazar günü İzmir B& uuml;yükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in katılacağı törenle hizmete alınacak.

 

 

Estetik ön planda

Bergama Zafer Mahallesi’nde hizmet verecek toplam kullanım alanı 13 bin metre kare olan otoparkın, zemin katında 9 adet iş yeri ile bir alışveriş merkezi yer alıyor.  3 katı kapalı, 4'üncü katı açık olan otopark 350 araçlık kapasiteye sahip. Otopark 5 milyon 347 bin liraya mal oldu. Çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 milyon TL’lik harcama yaptığı otopark, görselliği ve estetiğiyle öne çıkıyor.

 

10 milyon liralık destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi’nin katlı otopark yatırımına yüzde 80 oranında (4 milyon 278 bin) maddi destek verirken, spor tesisleri yapımına 1 milyon 552 bin, Bergama Kültür Merkezi’ne 2 milyon 927 bin TL’lik yardımda bulundu.  Katlı otoparkın çevre düzeni ile peyzajı tamamlandı. Ertuğrul Mahallesi’ndeki mezarlığın duvarları da yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bergama’da ortak hizmet projelerine verdiği destek tutarı 10 milyon TL. oldu.