Komite adına açıklamayı Tüm Yerel Sen 2 Nolu Şube Yöneticisi Nazmiye Uysal yaptı. 

 

Düzenlemenin tecavüz ettiği çocukla evlenmeye af getirdiğini ifade eden Uysal açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Cinsel istismar denince 15 yaşından küçük çocuk gelmektedir. Dün akşam hükümet tarafından verilen soru önergesinin temelinde, 15 yaşından küçük çocuğun rızasıyla ırzına geçilmesi yasallaştırıldı. Değişiklik önergesinin çıkış noktası Adalet Bakanının kendisidir. Hatta yaptığı açıklama “ Bunlar Tecavüzcü değil. Bunlar Cinsel İstismar Suçunu zorla işlemiş olan kişiler değil,tamamen ailelerin ve küçüğünde rızasıyla yapılmış işlerdir “ söylemi ise tam bir fiyaskodur. Mecliste bu önergeye evet diyen 165 milletvekilini asla ve asla affetmiyoruz. Salı günü meclis genel kurulunda tekrar gündeme gelecek olan bu düzenlemenin tamamen kaldırılmasını istiyoruz.

Böyle bir tecavüz olayında tecavüz eden mahkum edilmiş kişi evlenme akdiyle cezaevinden kurtulacak, peki bu sapık kişi evlendikten sonra da aynı suçları işlediğinde diğerleriylede mi evlenecek?

Şimdi ne olacak? Evlenmemiş kişiler cezaevinden kurtulmak için kız çocuğunun ailesine baskı yapacak, sosyal barış bozulacak. Kötü olan aile, istismarı gerçekleştiren kişinin baskısıyla, şiddetiyle yüz yüze kalacak. Düzenlemenin çocuk yaştaki evliliklere ortam sağladığını ifade eden Uysal “Anayasa Mahkemesi eşitlik ilkesine aykırılık kabul ederek bu yasayı iptal eder. Bundan sonra ki eylemlere de bunun uygulanmasının yolunu açar. Bu çocuk yaştaki evliliğe ortam sağlayan bir düzenlemedir. Çocuk yaşta evliliğin önü açıldığı gibi imam nikahı ile evliliğin de önü açılır.

22 Kasım’da Milletvekillerini "tarihi göreve" çağırıyoruz…

22 Kasım Salı Günü Meclis Genel Kurulunda tekrar gündeme gelip oylamaya sunulacak önergede vicdanlı olan tüm Milletvekillerini "HAYIR" oyu vermeye çağırıyoruz .Salı günü sadece yasanın geneli itibariyle formalite oylama yapılacaktır. Bunun Türkiye’de vahim bir düzenleme olduğunu hepimizin görmesi lazımdır” dedi.