CHP İzmir Millettekileri Tuncay Özkan ve Aytun Çıray CHP Konak İlçe Başkanlığı ile birlikte Kemeraltı çarşısına çıkarak, AK Parti'nin Meclis'ten geçirmeye çalıştığı ve gündemi etkileyen yasa ile ilgili  İzmirlilere bilgi verdi yasanın durdurulması için yardım istedi.

Özkan " Bizim sizin yardımınıza ihtiyacımız var TBMM'den on beş yaşın altında ki çocuklara tecavüz eden dört bin kişiye evlilik şartı ile af çıkmak üzere, oylamasını salı gününe erteleyebildik, salı günü çıkmasını istemiyoruz. Bu çocuklarımıza karşı suikast girişimdir bunun çıkmasını engelleyebilmek için toplumsal desteğe ihtiyacımız var biz sosyal medya hesaplarımızda AKP'nin telefon numaralarını yayınladık onları arayın vicdanlara seslenelim bu işi durduralım. Sonuna kadar direneceğiz gelin birlikte direnelim bu yasayı durduralım çocuklarımızın geleceği hepimizin çocuklar hepimizin" diyerek İzmirlilere seslendi.

 Aytun Çıray ise " CHP'si pek çok alanda  büyük mücadele veriyor biri tecavüz yasası bir diğeri de darbe eğere aydınlanmasa daha beteri gelebilir o yüzden artık sizlerle birlikte , sizlerle paylaşarak  televizyonlara çıkarmadıkları için gerektiğinde ayağınıza gelerek bunları anlatmak istedik hepinizin desteğine ihtiyacımız var saygılar sunuyorum" dedi. Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ve Milletvekilleri  vatandaştan büyük ilgi ve destek gördüler. Birçok vatandaş bu bilgilendirmelerin devamını talep etti.