Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe, Galatasaray'ı 2-0 yenerek, Kadıköy'deki yenilmezlik serisini 18 yıla çıkardı...

 

Mücadelenin 36. dakikasında Tolga Ciğerci'nin şutunda top ceza sahası içerisinde Skrtel'ın koluna çaprtı. Sarı-kırmızılılar bu pozisyonda penaltı itirazında bulundu ancak Cüneyt Çakır'ın oyunu devam ettirdi.

 

Derbide ilk gol 45. dakikada geldi. Şener Özbayraklı'nın yerden gönderdiği pasta, Robin Van Persie topa gelişine vurdu ve Fenerbahçe derbide 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

 

62. dakikada Volkan Şen ile ikili mücadeleye giren Sabri'nin eliyle topa müdahalesi sonrası, Fenerbahçeliler kart bekledi ancaj Çakır bu pozisyona da 'devam' dedi.

 

71. dakikada Serdar Aziz ile çarpışan Eren Derdiyok oyuna devam edemedi ve yerini Cavanda'ya bıraktı.

 

76'da Serdar Aziz'in ceza sahası içinde Josef De Souza'ya yaptığı faul sonrasında hakem Cüneyt Çakır beyaz noktayı işaret etti. Penaltı atışını gole çeviren Van Persie skoru 2-0 yaptı.

 

Dev derbi Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Fenerbahçe bu galibiyet ile 21 puana yükselerek 20 puanda kalan Galatasaray'ı geçerek ligde 3. sıraya yerleşti.(habertürk)