AK Parti tarafından 'cinsel istismarın düzenlenmesine' öngören bir teklif meclise sunuldu. Teklif dilekçesinde “Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın işlenen cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi durumunda fail hakkında hükmün açıklanmasına geri bırakılmasına veya infazın ertelenmesine imkan veren düzenleme yapılmaktadır.” İfadelerine yer verildi.

 

Yasa tasarısı CHP ve MHP oylarıyla kabul görmemiş, Salı günü görüşülmek üzere ertelenmişti. Bunun üzerine harekete geçen CHP Gençlik Kolları Genel Merkezin talimatıyla tüm Türkiye’de vatandaşlardan imza topladı. CHP Konak Gençlik Kolları’da Konak’ta 3 noktada (Üçyol Metro Çıkışı, Konak Kemeraltı girişi, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi) kurduğu stantlarla yaklaşık 5bin vatandaşın imzasını topladı. Bu imzaları Salı günü bizzat elleriyle Meclis’e sunacak olan gençler, bu teklifin asla kabul edelemeyeceğini belirtmiştir. Bu konuda açıklama yapan Konak Gençlik Kolları Başkanı Orçun Altanhan, “toplumumuzun asla değişmeyecek değerleri vardır. Türkiye birlik ve beraberliğe, aile yapısına bağlı; akrabalarına kuvvetli bağlarla sımsıkı sarılmıştır. Küçük yaşta çocuk evliliklerinin yolunu açacak, toplumda daha derin yaralara neden olacak bu yasa tasarısı asla kabul edilemez. 6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenebilir diyen zihniyetin de aramızda yaşadığını düşünürsek 4000 çocuk istismarı mağduru çocuğumuzun hayatının kararması kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Unutulmamalıdır ki, her geçen gün ülkenin çeşitli noktalarında çocuk istismarı ya da tecavüz haberleri artarak meydana gelmektedir. En son Adıyaman Gerger Lisesi’nde 30 öğrenci istismara uğramış ve sonucunda hükümet tarafından olaya yayın yasağı getirilmiştir. Üzerine de bu yasa tasarısının meclise sunulması tesadüf müdür? Henüz Ensar Vakfı skandalının izleri silinmemişken, üzerine Gerger Lisesinde yaşanılanlar tehlikeli durumumuzu gözler önüne sermektedir.  Çocuklarımız oyun oynamalı, okula gitmelidir. Ticaret malı gibi görülmeleri ya da evin hizmetçisi gibi görülmesi ya da tecavüzcüsüyle evlendirilmesi gibi sonuçları doğuracak iğrenç ötesi teklifin kabul görmemesi için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. İnsanları bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Unutulmasın ki Özgecan’da başına geleceklerden habersizdi, Cansel’de sabah okula giderken başına bunların geleceğini bilmiyordu. Benim başıma gelmez demekle, bana dokunmayan yılan bin yaşasın demekle sorunlar çözülmüyor. Bu yolda topladığımız 5bin imza ile Ankara’ya TBMM’ne gidiyoruz. Bize destek olan İzmirlilere sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Her zaman olduğu gibi bugünde kadınının yanında oldular, özgürlüğü savundular ve dayatmalara karşı durdular. Umarız her fırsatta halkın iradesi diyenlerin bir seferde olsa halkın iradesine kulak vereceklerini umuyoruz.”

Gençler, Salı günü TBMM’nden önce Anıtkabir’i ziyaret edecek, ardından CHP Grup Toplantısına katılacak ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret edecekler. Ardından topladıkları 5 bin imzayı meclise sunacak