Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da, işgal ettiği yerlerden biran önce çıkması gerektiğini söyledi.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 32.Toplantısı Açılış Oturumu'nun ardından heyet üyelerini kabul eden ve aile fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nden ayrılırken Azeri bir gazeteci, Dağlık Karabağ'daki Ermeni işgalinin sürmesiyle ilgili düşüncelerini sordu. Erdoğan, " Ermenistan'ın işgalci olduğu bu yerlerden süratle çıkması lazım.Bu konuda BM Güvenlik Konseyi'nin vermiş olduğu kararlar var. Bütün bu kararlarla birlikte Dağlık Karabağ bölgesinde, oraları terk etmesi, hatta anlaşılmış olan belli reyonlar var. O reyonlardan biran önce çıkması lazım"dedi.

 AZERİLERİN İŞGAL EDİLEN YERLERE YERLEŞMESİ LAZIM

 Ermenistan'ın buraları asıl sahiplerine terk etmesi lazım diyen Erdoğan, " Buraların da asıl sahipleri, Azerilerdir. Azerilerin de bu yerlere gelip yerleşmesi lazım. İşgalle bir yere varılmaz. Ve şuanda buralarda maalesef işgal söz konusudur. Bu işgale de Türkiye olarak biz karşıyız" diye konuştu.

 ARABULUCULAR ÜZERLERİNE DÜŞENİ YAPSIN

 Karabağ sorunu konusunda Amerika, Rusya, Fransa'nın üzerilerine aldıkları görevi yerine getirmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan," Bu arabuluculuk göreviyse onlara düşen, bu görevi sona erdirmeleridir. Temennim odurki, buradaki işgal bitsin. Ve Azeri kardeşlerimiz de topraklarına kavuşsun" şeklinde konuştu.(DHA)