EGE MECLİSİ - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Erdem Direkler'in ağabeyinin cenaze törenine katılmak üzere İzmir'e geldi. Ak Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Bakan Arslan, burada basın toplantısı düzenledi, İzmir projeleri hakkında bilgi verdi. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Erdem Direkler, ağabeyini kaybetmenin acısını yaşadı. Erdem Direkler'in ağabeyi için düzenlenecek cenaze töreni için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da İzmir'e geldi. 

Cenaze töreni öncesinde AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Ahmet Arslan, burada il yönetimi ve partililerle bir araya geldi. Bakan Arslan, burada bir basın toplantısı da düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Geçen hafta İZBAN'da, yaşanan kriz, sayın Başbakanın talimatı, Bakanımızın çabalarıyla kısa sürede çözüldü. İzmir'e ait ne sorun varsa başta Başbakanımız ve bakanlarımız bire bir ilgilenip çözüyor" dedi. 

KARABAĞLAR İLÇE BİNASINA YAPILAN SALDIRIYI KINADI

Daha sonra konuşan Bakan Ahmet Arslan ise İzmir'deki AK Parti Karabağlar İlçe binasına yapılan saldırıyı değerlendirdi. Huzur istediklerini vurgulayan Ahmet Arslan, "Biz Barış, kardeşlik istiyoruz. 14 yıldır hizmet ettiğimiz bu barışı ve kardeşliği isterken coğrafyamızda da dünyada da istiyoruz. Cumhurbaşkanımız ve yol arkadaşları dünyanın huzuru için de olağanüstü mücadele veriyoruz. İnsanlar yanlışın içerisinde olmasın istiyorlar, ama yanlış bazen gelip bizi bulabiliyor. Karabağlar ilçe binamıza saldırı oldu. Polisin çalışmaları sürüyor. Ateş açma olayı her ne amaçlı olursa olsun, kınadığımız, lanetlediğimiz bir şey. Huzuru ve kardeşliği istiyoruz, bu yolda da kimsenin yanlış içerisinde olmamasını istiyoruz" dedi. 

 

İZMİR İÇİN PROJELERİNİ ANLATTI

Bakanlık olarak Başbakan Binali Yıldırım'ın bakanlığından beri İzmir'e ilgilerinin çok fazla olduğunu dile getiren Bakan Ahmet Arslan, "Bunun nedeni, birincisi İzmirliler için yapıyoruz. İkinci de Türkiye'nin batıdaki en önemli kapısını geliştirmek amaçlı. Ülkemizi kalkındırmak amaçlıdır. Bu çalışmaları bundan sonrada devam ettireceğiz. İzmir'in avantajı, İzmir'in ihtiyaçlarını ve çözümlerini çok iyi bilen başbakanın olması. İzmir milletvekili bir başbakanın olması. Denizler istediği zaman dalgalı olsun, önümüzde doğru rotada gittiğine inandığınız geminin rotasına girerseniz. Kazasız belasız devam edersiniz. Bunun için iyi önderlerle yol göstericilerle yol alıyoruz" dedi. 

Bu yıl sonunda, Bornova- Belkahve tünelleri de dahil olmak üzere otoyolun 25 kilometrelik bölümü açacaklarını anlatan Ahmet Arslan, "İstanbul-İzmir otoyolunun Bursa'ya kadar olan bölümünü açacağız. İstanbul- Bursa arasını düşünürseniz projenin önemli bir kısmını bitirmiş olacağız. Önemli adımlardan birisini atmış olacağız. Menemen'den başlayıp Çandarlı arasında olağanüstü bir trafik var. Bu sıkışıklığı gidermek adına Başbakanımızın verdiği söz vardı. Menemen-Aliağa-Çandarlı arasında otoyol yapılacak. Bunun için 15 Şubat'a kadar tekliflerini alıp, 76 kilometrelik yolu otoyola kavuşturmuş olacağız. Çandarlı başta olmak üzere devamındaki devlete yollarıyla bağlamış olacağız. Yeni ticareti de kolaylaştırmış olacağız" diye konuştu. Bakan Ahmet Arslan, Aliağa girişine de trafiği rahatlatmak adına yeni biri kavşak yapacaklarının müjdesini de verdi.

ALAÇATI HAVAALANI İÇİN ADIM ATILACAK

Alaçatı'ya yapılacak olan havalalanı projesine de değinen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Çeşme Alaçatı havalimanı için bütün kamulaştırma çalışmaları bitti. Kamulaştırma önemliydi tamamen bitti. Zaten ÇED ihtiyacı yoktu. İhtiyaç listesi çalışmaları bitti. Alan projesi çalışmaları sürüyor. Mart ya da nisan ayında bitirip onun da yap işlet devret modeliyle ihalesini gerçekleştirmiş olacağız" dedi. 

Sabuncubeli Tünel inşaatında da, Manisa'nın kurtuluşu olan 8 Eylül ile İzmir'in kurtuluşu günü olan 9 Eylül'ü birbirine bağlayan gece ilk ışığın görüleceğini ifade eden Ahmet Arslan, yüksek hızlı tren projesiyle ilgili ise "Yurdumuzun yüksek hızlı tren ağlarıyla örülmesinde önemli mesafeler kat ettik. Cumhuriyet'in ilk dönemlerinde ulu önder Atatürk'ün de verdiği önem çerçevesinde 138 kilometre yol yapmışız. Sonraki yıllarda aynı önemi vermemişiz yılda ortalama 18 kilometre demiryolu yapar hale gelmişiz. Cumhuriyetten sonraki 50 yılda 900 kilometre yol yapılmış, demiryollarını ihmal etmişiz. Ancak AK Parti iktidarında demiryolunu tekrar devlet politikası haline getirdik, atılım atak yaptık. Yılda ortalama 150 kilometre demiryolu yapmış durumdayız. 4 bin kilometre demiryolu hattında da çalışıyoruz. Cumhuriyet tarihinde demiryolu ağının 11 bin kilometrenin altında olduğunu düşünürseniz, 4 bin kilometre demiryolunda çalışılıyor olması başlı başına bir başarıdır" dedi. Ahmet Arslan, Aydın-Denizli otoyolu projesi için de ihale sürecinin yakında başlayacağını söyledi. 

AÇILIŞLARI BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM YAPACAK

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'e açılışlar için geleceği de söyledi. Arslan, "İzmir - İstanbul otoyolu projesinin tamamlanan bölümünün açılışı, Adnan Menderes Havalimanı'nda yapılan kavşağın açılışını, denizlerimizdeki güvenliği sağlamak adına merkez yaptık, onun da açılışını yapacağız. Bu projeler bitti diyerek rehavete kapılma lüksümüz yok. Yenilerine koşturmak zorundayız. İzmir'in buna ihtiyacı var" dedi. 

Basın toplantısının sonunda İl Başkanı Bülent Delican, Bakan arslan'a 15 Temmuz demokrasi nöbetlerinde hazırladıkları kitaptan hediye etti. Basın toplantısından sonra il teşkilatıyla görüşen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, cenaze törenine katılmak üzere il binasından ayrıldı.(Taylan YILDIRIM/DHA)