Havuz düğün salonunda gerçekleşen bulaşmaya Başkan Karabağ’ın yanı sıra CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, ücretsiz kurslardan yararlanan öğrenciler ve aileleri ile dershane öğretmenleri katıldı. Başkan Karabağ, belediye ilk kurulduğunda İsmet İnönü Kültür Merkezinde bir odası olduğunu hatırlatarak, “Başkan seçildikten sonra ilk buraya geldim. Dershane fikri de; bu kültür merkezinde faaliyet gösteren BAYGEM’in binasında oluştu. Kültür merkezini dershaneye dönüştürdük. Gerekli protokolü yaparak, dershaneciliğe başladık. Bu işi ciddiye aldığımızı düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kendisini iyi yetiştiren eğitimci arkadaşlarla birlikte, dar gelirli ailelerin başarılı öğrencileri dershanemize seçtik. Dershanemiz Türkiye'de ilk arasına girdi. Şimdi birçok belediyenin eğitim verdiği dershane var. Arkadaşlarımızı kutluyorum. Başarı oranıyla şu anda birinciyiz.  Gerçekten daha profesyonelce, daha istekli ve bizim bölgenin insanının yoksulluğundan kaynaklanan bir mağduriyeti giderme çabamız vardı. Bornova, Konak veya Karşıyaka gibi komşu ilçeler ekonomik durumu daha iyi vatandaşlardan oluşan bölgeler… Bizim başarıyı getirmemiz gerekiyordu. Bunu da başardık” dedi.  

KARARLI BİR TUTUMUMUZ OLDU

Dershanelerde eğitim gören öğrencilerin başarısının birilerini rahatsız ettiğini belirten Başkan Karabağ, “Özel dershaneleri bırakıp bizim dershanemize gelen öğrenciler vardı. Başarı birilerinin şikayeti haline dönüştü. Bir KHK ile ücretsiz kursların önü kesildi. Bu konuyu hemen kamuoyunun gündemine taşıdık. Yanlıştan dönüldü.  Bu yanlıştan dönülme süreci bizim kararlı şekilde ‘yanlış yapıyorsunuz. Bu kararname yanlıştır. Biz de o zaman kapatıyoruz’ deyip, kamuoyunun gündemine taşıdığımız andan itibaren vatandaşlardan büyük destek gördük. Başbakan ve iktidar partisi milletvekilleri nezdinde girişimde bulunduk. 'Yanlış yapıyorsunuz. Biz bu dershaneyi fakir fukara vatandaşlarımız için kurduk. Milli Eğitim kontrolü, Milli Eğitim izni ve desteği olmadan bir şey yapmamız mümkün değil. Bunu düzeltin' dedik. Bu işi Halk Eğitim Müdürlükleri ile halletmelerinin mümkün olmadığını anlattık. Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na Milli Eğitim Bakanıyla bu konuyu konuşmasını rica ettim. Kaçak çalışmamız mümkün değildi. 'Etüt merkezi yapın, devam edin’ diyenler oldu. Bu da mümkün değildi. KHK ile bunun da önünü kesmişler. Yarın müfettişler geldiğinde, mahkeme salonlarında kimlerin yanımızda olduğunu, kimlerin olmadığını gördük biz. Yaşıyoruz bunları. Dolayısıyla bunu kamuoyunun tepkisi yükseldikçe, velilerin ve diğer hemşehrilerimizin tepkisiyle hükümet bunu gördü ve düzeltti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Biz kaldığımız yerden devam edeceğiz. Yine başarılı işler yapacağız. Ama bu kapanışı belediyeye bağlamak ‘gizli kaçak göçek iş yapmıyorsunuz’ diye eleştirmek insafsızlıktır” diye konuştu.  

DOĞRUNUN KALESİ YIKILMAZ

“Hayatımda hiç grilik olmamıştır” diyen Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti: “Siyahım vardır, beyazım vardır. Dolayısıyla ya siyahtan yana ya da beyazdan yana olacaksın. Biz mümkün olduğu kadar doğrulardan ve beyazdan yana olmaya çalışıyoruz. Doğrunun kalesi yıkılmaz. 29 Ekim gösterisiyle Türkiye'nin gündemine giren bir belediyeyiz. Bugün tartışmasız dünyanın kabul ettiği lider, Cumhuriyetimizi kuran Atatürk ilkelerinin nasıl savunulması, bunun Türkiye gündemine nasıl taşınması gerektiğini gösteren Bayraklı Belediyesidir, sizlersiniz. 27 semt evi, 15 kütüphane, dershanesi, kız yurdu, spor okulları ve spor camiasıyla insanları belediyeye sahip çıkma noktasına getirmiş bir belediyecilik anlayışıyla Türkiye'nin gündemine Cumhuriyeti, Türk bayrağı ve Atatürk'ü beyinlere yazdık, yazdınız, sizleri kutluyorum. 29 Ekim gösterisinde alanda farklı etnik kökende insanlar vardı. Alevi vatandaşlarımız da vardı, Sünni vatandaşlarımız da vardı. Çünkü Atatürk Cumhuriyeti kurduktan sonra tarifini yapmış; ‘Türkiye cumhuriyetini Türkiye halkı kurmuştur bu halka da Türk milleti denir’ demiştir. Bu sınırlar içinde farklı kimlikte farklı mezhepte kim olursa olsun Türkiyeliyim diyen herkesle biz kardeşiz. Bizi kimse yıkamaz. İçerden de yıkamazlar, dışarıdan da yıkamazlar. Çünkü doğru şeyler yapıyoruz.” dedi.