CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu, Başbakan Yıldırım'a ortak kanun teklifi vermeye çağırdı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, terörle mücadele şehitleri ile 15 Temmuz şehitleri arasında ayrım yapıldığını iddia ederek, "Şehitliğin ne kadar önemli olduğunu ben de biliyorum sen de biliyorsun. Gel el ele verelim, biz kanun teklifi hazırladık, siz de hazırlayın. Ortak imza ile parlamentoya getirelim" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Hükümeti 15 Temmuz şehitleri ile diğer şehitler arasında ayrım yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler gibi ayrım ihanettir dedim. Biz bu açıklamayı yaptık koro halinde üstümüze saldırdılar. 

Bedelliden elde edilecek geziler şehit ve gazi ailelerine verilecek dediler, 1 kuruşunu bile vermediler. Havuz gazetesi ve yazarları tek satır yazmadılar.

"BUNLAR DA DİN DE YOK İMAN DA YOK"

Şehit ve gazi ailelerine iş verilecek dediler, şehit ailelerine öteden beri veriyorlardı. Gazi ailelerini bırakın gaziye bile iş vermediler. Beni ziyarete geldi diye gaziyi işten çıkardılar. Bunlarda din de yok, iman da yok, ahlak da yok.

BİRİNE 87 BİN DİĞERİNE 101 BİN LİRA

Peki bu Ankara’daki beyler, kendi çocuklarını o dağlara, tepelere gönderiyorlar mı? Askerlik yaptırıyorlar mı? Yaptırmıyorlar.

“Şehit ailelerine 450 bin lira tazminat veriliyor, gazilerin aylığı da 6 bin lira” Yahu insaf, ne 450 bin lira verildi, ne 6 bin lira alan var. Yok öyle bir şey. Bakın ayrımcılığın ölçüsünü söyleyeyim. Nakdi tazminat, terörle mücadele ederken askerin ailesine verilen 87 bin 850 lira. Peki 15 Temmuz şehidinin ailesine verilen 101 bin lira. Bu ayrımcılık değil midir? Buna hangi inanç, ahlak izin verir?

15 Temmuz şehidine 101 bin lira veriyorsun. Eyvallah ver kardeşim, diğer şehit ailesine de ver. Sayın Binali Yıldırım sana soruyorum, dağın tepesinde şehit olan kimin şehidi?

Derecelere göre gazilere nakdi tazminat ödeniyor. 21 bin 963 lira terör gazisine, 25 bin 256 lira 15 Temmuz gazisine veriliyor. Birisine 65 bin lira, 75 bin lira veriliyor.

Bir KHK çıkardılar. KHK’da da ayrıcalık yaptılar. PKK ile mücadelede şehit olan polis subay astsubay sözleşmeli er ve erbaşlara tanınmayan hak 15 Temmuz gecesi şehit olan polis asker ve sivillere tanındı.

ELİN TİTREMEDİ Mİ?

 Sayın Yıldırım'a soruyorum; bu kararnameyi imzalarken vicdanın neredeydi, elin titremedi mi? Şehitler arası ayrım yapmak ihanettir. Derik Kaymakamı'nın çocukları 15 Temmuz şehitlerine sağlananların imkanlarından yararlanamayacak. AKP'nin Özalp Başkan Yardımcısı da.

SAYIN BİNALİ YILDIRIM'A AÇIK BİR ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

Şehitler arasında, gaziler arasında ayrım yapmayın. Bu ülkenin bekası için hayatını veren kim olursa olsun her şehide eşit davranılsın diyoruz. Şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz el üstünde tutulsun. 'Ayrım yapmayın' dediğimiz zaman kıyamet kopuyor. Şehitler ve gaziler arasında ayrımı kaldıracak bir kanun teklifini bu hafta TBMM Başkanlığı'na grup olarak vereceğiz. 

Sayın Binali Yıldırım'a açık bir çağrıda bulunuyorum. Şehitliğin ne kadar önemli olduğunu ikimizde biliyoruz. Ayrımcılık yapılmaması gerektiğini ikimiz de biliyoruz. Gel el ele verelim, hazırladığımız kanun tekliflerini parlamentoya getirelim.

Şehitler arasında ayrım yapıyorlar, gaziler arasında da yapacaklar. Binali Yıldırım, 15 Temmuz'da tırnağı bile zarar görmüşse gazi sayacağız dedi. İtirazımız yok, önleyen bütün vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunarız. Ama diğer gazilerimize de yapılsın. Ona bazı haklardan yararlanamazsın diyorlar. Terörle mücadelede yaralanıp gazi sayılmayanlar var. Para için değil, bize gazilik unvanını verin diyorlar. Binali Yıldırım'a çağrım, şehitlerimiz için ne ise gazilerimiz için de odur."(DHA)