Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, Aladağ İlçesi'ndeki ahşap olan kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ile 1 eğitmenin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda saat 19:30'da çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı. Büyük bölümü ahşap olan binada yanarak ölenlerin cesetleri, itfaiye ekipleri tarafından binadan çıkartıldı.

 

VALİ DEMİRTAŞ: 12 CENAZEYE ULAŞTIK

 Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı. Çalışmalar sürüyor. Ümit ediyoruz ki bu sayılar artmaz" dedi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Demirtaş, “Yangının elektrik kontağından çıktığı anlaşılıyor. Yurtta 34 öğrenci kalıyordu. Yaralılardan durumu ağır olan pek yok. Bazıları korkmuş tabi, 1. ve 2.kattan atlayanlar var. İçerde şu anda kimse yok” ifadelerini kullandı.

YARALANAN ÖĞRENCİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

 Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında yaralananlardan 14'ünün ismi belirlendi.

 12 kişinin hayatını kaybettiği yangında çeşitli yerlerinden yaralanan 22 kişi, Adana merkez ve Kozan ilçesindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan 14 öğrencinin ismi şöyle:

Yasemin Kara (13), Hafize Sultan (12), Seda Topbaş (12), Şule Altun (11), Emine Pertlek (12) Nefize Sarıkaya (14), Elife Deniz, Sema Karataş, Gülcan Nagir Zeynel, Sena Özkan, Zeynep Serdedeniz, Ayşe Genç, Gülsün Çelik ve Veysel Dede.

 3 AYRI CENAZE ARACIYLA GETİRİLDİ

 Yangında hayatını kaybeden 12 kişinin cenazesi, 3 ayrı cenaze aracıyla Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Büyük çoğunluğu yandığı için cesetlerin kimlik teşhisi için DNA testi yapılacağı bildirildi.

 'YANGIN MERDİVENİNİN KAPISI KİLİTLİYDİ' İDDİASI

 Bu arada, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, binanın yangın çıkış merdivenin kapısının kilitli olduğunu ileri sürdü. Sözlü, çocukların cesedinin yangın merdiveninin kapısının yakınında bulunduğunu ifade etti.

 Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem Adana'ya geldi. Bakanlar, karayoluyla Aladağ İlçesi'ne geçti.

 İTFAİYE MÜDÜRÜ: 12 ÖLÜ VAR

 Adana İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan, yangında 11 öğrenci ile bir görevlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Durukan, 13 öğrencinin de yaralı olduğunu ifade etti. Tedavi altındaki öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmuyor.

 AB BAKANI ÖMER ÇELİK: ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKMIŞ OLABİLİR

 AB Bakanı Ömer Çelik, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Ben Brüksel'deyim. Olayı duyunca Vali beyi aradım. Aladağ ilçesinde zaten kendisi. 13 kaybımız var, Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.

 

İçişleri Bakanı ile görüştük. Milli Eğitim Bakanımızla birlikte Adana'ya geçiyorlar. Ben de temaslarımı yapıp direkt Adana'ya uçacağım. Acı bir haber. 13 kardeşimizin hayatını kaybetmesi. Türkiye'nin başı sağolsun. Olay nasıl oldu araştırılacak.

 

Umarım sayı artmaz ama benim aldığım bilgilerde durum açıklığa kavuşuncaya kadar çelişkiler olabilir. Vali beyden aldım ben de 13 ölü sayısını. Resmi açıklamayı yaparlar. İlk aldığım bilgiler bu şekildeydi. Elektrikten kaynaklanmış olabileceğini değerlendiriyorlar" ifadelerini kullandı.

 3 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

 İtfaiyenin çabaları sonucu yangın yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı. Binanın ikinci ve üçüncü katlarında kalan ve dışarı çıkamayan 11 öğrenci ile bakıcı olduğu belirtilen 1 kadının cesedine ulaşıldı. 

 CENAZELERİN TEŞHİSİ İÇİN AİLELERDEN DNA ÖRNEĞİ ALINACAK

 Yangın faciasında hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğü, bazı cenazelerin teşhisi için ise ailelerden DNA örneği alınacağı bildirildi. 

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VALİ DEMİRTAŞ'TAN BİLGİ ALDI

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı telefonla arayarak, Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangın hakkında bilgi aldı.

 Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Adana'nın Aladağ ilçesinde orta öğrenim kız öğrenci yurdunda çıkan yangında can kayıplarının olmasından derin üzüntü duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak Vali Demirtaş'tan bilgi aldı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralanan öğrencilere de acil şifa dileğinde bulundu.

BAŞBAKAN YILDIRIM VALİ DEMİRTAŞ'TAN BİLGİ ALDI

 Başbakan Binali Yıldırım, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir  özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin ilgili bakanlardan ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş'tan bilgi aldı. 

 Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yıldırım, Aladağ  ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangın dolayısıyla ilgili bakanlardan  ve Vali Demirtaş'tan bilgi aldı.

 Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milli Eğitim Bakanı  İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar  Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya gidiyor.

BELEDİYE BAŞKANI AKGEDİK: UMARIZ ÖLÜ SAYISI ARTMAZ

 Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, ilçedeki bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin, "Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Umarız ölü ve yaralı sayısı artmaz." dedi. 

 Akgedik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu yurtta akşam saatlerinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığını anımsattı.

 Yangında "12 kişininin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı" bilgisine  ulaştıklarını belirten Akgedik, "Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Umarız ölü  ve yaralı sayısı artmaz. Olay yerinde ekipler çalışmalarını sürdürüyor." şeklinde  konuştu.

 KAYNAK VE SOYLU ADANA'YA GİDİYOR

 Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, öğrenci yurdunda meydana gelen yangın nedeniyle Adana’ya gidiyor.

 Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, öğrenci yurdunda meydana gelen yangınla ilgili incelemelerde bulunmak ve bilgi almak için Adana’ya gittikleri öğrenildi.(Vatan)