15 Temmuz darbe girişimi sonrası üç helikopter ile Muğla’nın Marmaris ilçesine gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı suikast hazırlığında olan darbeciler ile ilgili Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ile ilgili terör örgütünün elebaşı olarak Fetullah Gülen birinci şüpheli olarak iddianamede yer aldı. 44’ü tutuklu 47 sanık hakkında 6’şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, iddianamenin 60 sayfası Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına ilişkin değerlendirme yer aldı. Değerlendirmede, örgütün yapısı ve işleyişi, hiyerarşisi, şahısların örgüte kazandırılması ve örgütsel eğitim, örgütsel bağlılık ve eğitimi, örgütten çıkma, ayrılma veya kovulma, örgütün yerel ve uluslararası bağlantıları, yaptığı eylemler, iletişim araçları, diğer terör örgütleri ile bağlantısı, algı operasyon araçları ve basın-yayın ile yapının terör örgütü olarak kabulü ele alındı. İddianamenin ikinci bölümünde ise 15-16 Temmuz 2016 tarihinde Marmaris'te meydana gelen olaylarla ilgili toplanan deliller ve bu delillerin değerlendirilmesi, bu kapsamda şüpheli mağdur-müşteki ve tanık beyanları, kriminal raporlar, olay yeri inceleme raporları ele alındı. Son bölümde ise şüpheliler hakkında talep edilen cezai müeyyideler yer aldı.

KUTSAL HOCA PAYI

İddianamede, Fetullahçı Terör Örgütü üyelerince ‘Himmet’ olarak toplanan paraların % 15'i bir numaralı sanık Fetullah Gülen'in kutsal payı olarak ayrıldığı, ona yollanmaktadır. Amerika Birleşik Devletlerinde kendisine bağlı bir okul, kuruluş, vakıf parayı alıp örgütün merkez giderlerine harcadığı, kalanı ise şüpheli Fetullah Gülen'in ve imamların şahsî servetine dönüştüğü belirtildi.

DARBE GİRİŞİMİ FETULLAH GÜLEN’İN BİLGİSİ DAHİLİNDE YAPILMIŞ

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın darbe teşebbüsüne ilişkin yürüttüğü soruşturmalar kapsamında, örgüt üyesi bir kısım asker ve kamu görevlilerinin ifadelerinden darbe teşebbüsünün Terör Örgütü lideri şüpheli Fetullah Gülen’in bilgisi ve talimatı ile yapıldığı ve sivillerin katledilmesi, kamu görevlilerinin şehit edilmesi başta olmak üzere ortaya çıkan maddî ve manevî zarardan adı geçenin başında olduğu terör örgütünün sorumlu olduğu, bununla birlikte, yürütülen soruşturmaların devam etmesi nedeniyle, her geçen gün örgüt bağlantısını tüm yönleriyle ortaya koyan yeni delillere ulaşıldığı belirtildi. Darbe Teşebbüsünün en önemli eylemlerinden olan Marmaris'te Cumhurbaşkanına suikast teşebbüsünün adı geçen Terör Örgütü tarafından gerçekleştirildiği sabittir denildi.(İHA)