EGE MECLİSİ/ Deniz DOĞAN- Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin, iklim değişikliği ve çevre sorunlarına yönelik olarak kamuoyunun dikkatini çekmek için başlattığı Küresel Isınma Kurultayı çalışmaları devam ediyor. 8'incisi düzenlenen iklim değişikliği ve çevre sorunlarına yönelik otururum bu yıl İzmir'de gerçekleşti.

Alsancak'taki Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşen kurultaya, gazete ve iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı...

İklim değişikliği ve enerji ile iklim ekonomisi alanlarında güncel gelişmelerin tartışıldığı kurultay üç oturum şeklinde gerçekleşti..Kurultayda, iş dünyası, gazeteciler ve sivil toplum temsilcileri konuşmacı olarak yer aldı, iklim ekonomisi konusu tüm boyutları ile konuşmacılar tarafından ele alındı.Otururumda söz alan konuşmacılar İzmir'de aşırı yağışların sebebinin iklim değişikliğinden kaynaklandığı görüşünde birleştiler.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, küresel ısınma kurultaylarında iklim değişikliğini bilimsel olarak tartışmaktan ziyade kamuoyunun bu konuya ilgisini çekmeyi amaçladığını söyledi.