Genç ve üniversiteli nüfusu ile dikkat çeken Buca, muhteşem bir Gençlik Merkezi’ne kavuştu. Buca Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Tınaztepe Mevkii’nde 2 bin 809 metrekarelik alanda 5 katlı olarak inşa edilen Tarık Akan Gençlik Merkezi, Bucalı gençlere hizmet vermeye başladı.

Gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebileceği kompleks bir tesis olarak düzenlenen ve İzmir gençliğinin yeni cazibe merkezi olarak görülen Merkeze 20 gün gibi kısa bir sürede 500 genç kayıt yaptırarak hizmetlerden yararlanmaya başladı.

Üniversite gençliği için ikinci bir yuva haline getirilen Merkezi ziyaret eden Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman ve Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız, gençlere sunulan hizmetlere ve tesise tam not verdi. 

“Bu merkezi görünce öğrenci olasım geldi. Ben öğrenci olsam zamanımın yüzde 90’ını burada geçiririm“ diyen Rektör Prof. Dr. Kasman ve PM üyesi Prof. Dr. Yıldız, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile birlikte bilardo oynayıp Merkezin keyfini yaşadı.

BU MERKEZDE YOK YOK

60 bin üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Yerleşkesi’nin karşısında düzenlenen Merkez, 2 bin 809 metrekare alanda hizmet veriyor. 5 katlı merkezin bodrum katında playstation, langırt ve bilardo masasının bulunduğu oyun odası, günde 120 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip 8 adet ev tipi, 2 adet sanayi tipi çamaşır makinesi, 4 adet ev tipi, 2 adet sanayi tipi kurutma makinesinden oluşan çamaşırhane bulunuyor. Zemin katta, resim, müzik ve seramik odası, sergi alanı ve kafeteryanın yanı sıra dinlenme alanı yer alıyor. 1. katta ise aynı anda 2 grubun oynayabileceği bowling salonu ile koşu bandı, ağırlık aletleri, soyunma odası ve duşların yer aldığı fitness salonu bulunuyor. 35’er metrekarelik kurs odaları ile mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin teknik derslerini yapılabileceği donanıma da sahip bilgisayar odası da Merkezin ikinci katında bulunuyor. 

Gençlerin derslerinde ve araştırmalarında kaynak sorununu ortadan kaldıracak, yüzlerce kitabın yer aldığı kütüphanede merkezin önemli hizmetleri arasında yer alıyor.

SAKIZ PARASINA SİNEMA

Gençlik Merkezi’nde bulunan 3 adet cep sineması Buca’nın tek sinema salonları olma özelliğini taşırken, 2 lira olarak belirlenen ücret öğrencileri mutlu etti. 18-29 yaş arası üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileri merkezin tüm hizmetlerinden üye olarak, ücretsiz yararlanırken, sinemalar tüm Bucalıların kullanımına açık olacak.

Merkezin teras katında da bulunan 146 adet güneş paneli ile de merkezin enerji ihtiyacı karşılanacak. Bu panellerden saatte ortalama 37 kilovat elektrik enerjisi üretilecek.