Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Eskişehir, Alanya, Düzce, Bartın, Karabük ve Zonguldak çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Tekirdağ, Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyon, Eskişehir, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ve Güneydoğu Anadolu ile Iğdır çevrelerinde yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yoğun kar, Sivas, Nevşehir ve Kayseri çevreleri ile Yozgat'ın doğu ilçelerinde kuvvetli kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, yurdun iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

 Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, sabah saatlerinde İç Anadolu ile akşam saatlerinden sonra Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Antalya Körfezi'nde kuzey ve kuzeybatı, Marmara, Doğu Anadolu'nun doğusu ile akşam saatlerinden itibaren Batı ve Orta Karadeniz'de batı ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

  Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

  Ankara: Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 4

  İstanbul: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 11

  İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 11

  Adana: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 16

  Bursa: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu ve yüksekleri kar yağışlı 9

  Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Alanya çevreleri sağanak yağışlı 16

  Samsun: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 8

  Trabzon: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

  Erzurum: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 1

  Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 10

GÜMÜŞHANE'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Gümüşhane'de dün akşam saatlerinden itibaren etkisini  gösteren kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitim öğretime bir gün ara verildi. 

Gümüşhane Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik  verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, merkez ve ilçelere yaşanan  aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir  olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığına  bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim, özel eğitim okul  ve kurumlarında eğitim-öğretime 02 Aralık 2016 Cuma günü bir gün süre ile ara  verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile  personelin de idari izinli sayılacakları vurgulandı.

Öte yandan kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.

ORDU'DA EĞİTİME BİR GÜN ARA

Ordu'da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren  kar yağışı nedeniyle Gölköy ilçesinde eğitim öğretime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı  nedeniyle Gölköy ilçesinde eğitime bir gün ara verildiği belirtilerek, diğer  ilçelerde eğitim öğretimin devam ettiği bildirildi.

TUNCELİ'DE DE OKULLAR TATİL EDİLDİ!

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullardaki eğitime bir gün ara verildi. 

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, Pülümür İlçesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.(İHA)