EGE MECLİSİ - İzmir'de önceki yıl yaşanan sistem krizi ve 16 yıl sonra kağıt bilet uygulamasına geri dönülmesiyle başlayan sıkıntıların bir kez daha tekrar ettiğini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "İşlerine ve okullarına gitmek üzere evlerinden çıkan vatandaşlarımız iki gündür yeni bir krizle karşı karşıya. İzmirliler maalesef iki yıl sonra yine çözümsüzlüğe terk edildi ve yeni bir kağıt bilet fiyaskosu ile karşı karşıya kaldı. ESHOT Genel Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iş bilmezliği devam etmektedir" dedi.

"BELEDİYE KRİZİ İYİ YÖNETEMEDİ"

 

Yaşanan krizin sorumlusunun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olduğunu belirterek tepki gösteren AK Parti'li Doğan şunları söyledi: "Ellerinde eski tip ulaşım kartı bulunan hemşerilerimiz yollarda kaldı, çile çekti. Milyonlarca eski elektronik kart iki gün önce devre dışı kalırken, belediyenin bu süreci iyi yönetemediğini gördük. Olan yine vatandaşa oldu. Ellerinde eski kartla otobüslere, metroya, İZBAN'a, vapura binmeye çalışan vatandaşımız ya yollarda kaldı ya da krize çözüm bulunamadığından ötürü ücretsiz taşındı. Karşılarında muhatap bulmakta güçlük çeken hemşerilerimize iki yıl sonra yine eziyet ediliyor. Görüyoruz ki, toplu ulaşım alanında devrim yapmaya kalkanlar, daha basit bir sistemi bile çalıştıramıyor. Bu fiyasko kaç gün daha sürecek? Vatandaşlarımızı daha ne kadar mağdur edeceksiniz?"

 KOCAOĞLU KART İŞİNİ YÜZÜNE GÖZÜNE BULAŞTIRDI

Doğan, belediyenin zorla kart sattığına ve İzmirlileri mağdur ettiğine dikkat çekerek yanlıştan geri adım atılması için şu çağrıyı yaptı: "Onca itiraz ve açılan çeşitli davalara karşın kararından geri adım atmayan ve dayatmayla kart satan İzmir Büyükşehir Belediyesi bu krizin başlıca sorumlusudur. Muhalefet olarak göstere göstere gelen bu krizi aylar öncesinden bildirmemize ve önlem alınması için çağrı yapmamıza karşın, uyarılarımız dikkate alınmadı, yine bir krizle karşılaştık. İzmir Büyükşehir Belediyesi bugün ne yazık ki 6 lira için milyonlarca liralık bir zararla karşı karşıya. Zorla, dayatmayla satılan bu yeni ulaşım kartları yüzünden on binlerce kişi aynı çileyi yaşamak zorunda kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu sistemi yönetemiyorsa bunun cefasını her seferinde vatandaşlarımız mı çekecek? Sormak istiyoruz, ücretsiz binişlerden ötürü ESHOT ne kadar zarar etmiştir? Ortaya çıkan bu kamu zararının sorumlusu kimdir? Buradan Sayın Kocaoğlu'na bu yanlıştan acilen dönmesi için çağrı yapıyoruz. Artık bu utanç manzaralarına ve her seferinde krizle anılan toplu ulaşım alanındaki bu uygulamalara derhal son verin. Vatandaşlarımızı mağdur etmekten, hemşerilerimize eziyet çektirmekten vazgeçin."