Merkez üssü Ege Denizi açıklarındaki Yunanistan'a ait 12 Adalar olan 5.2 büyüklüğündeki depremin şiddetli hissedildiği Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde çok sayıda kişi sarsıntı ile birlikte sokaka çıktı.

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ön değerlendirme sonuçlarına göre 12 Adalar açıklarında saat 23.57 de 5.4 büyüklüğünde olduğunu açıkladığı deprem Marmaris şehir merkezinde de hissedildi. Yerin 83.3 kilometre derinliğinde yaklaşık 5 saniye süren sarsıntıyı hisseden vatandaşlar apartmanlardan ve iş yerlerinden sokağa çıkarak bekledi.

Manav Serkan Yüzügüldü, "Çok fena sallandık. Dükkanımı kapatırken kapı elimde sallandı" dedi. Depremi hissederek evinden çıkan Melahat Akgüz ise, "Sarsıntı kısaydı ama korkuttu, hemen dışarı çıktık" dedi. Yaşanan kısa süreli sarsıntı nedeniyle can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.(DHA)

 

DENİZLİ'DE 3.9...


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Pamukkale ilçesi Yeniköy Mahallesinde saat 21.11’de 5 kilometre derinlikten 3.9 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi.(Medeni Topaloğlu - İHA)