Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Muhtarlar Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, dolar karşısında vatandaşların desteğinin sürdüğünü ve süreç sonunda herkesin kârlı çıkacağının müjdesini verdi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

 Döviz spekülasyonuytla ekonomimiz çökertilmeye çalışılıyor.

 Bu millet eğer dert vatan ise, millet ise gerisi teferruattır diyor. Elinde ne varsa Türk Lirasına çevirmeye başladı. Bu konudaki kararlılığın devam edeceğine inanıyorum. Eğer bir millet bir şeye inanır ve harekete geçerse onu durduracak hiçbir güç yoktur.

 1 asır önce Çanakkale'de 7 düvel dünyanın en modern savaş imkanlarıyla üzerimize gelirken bu milleti zafere ulaştıran, işte bu inanç, bu imandır. Milletimiz 15 Temmuz darbe girişiminin karşısına da bu inançla çıktı. FETÖ ve arkasındaki hiçbir güç bu milleti durduramazdı ve nitekim başaramadı. Böyle bir milletin Cumhurbaşkanı olmaktan onur duyuyorum.

 Geçtiğimiz 14 yılda her kritik siyasi krizin gerisinde gizli veya açık ekonomik saldırı girişimleri vardı. Aldığımız tedbirlerle tüm bunların yanında tüm bu girişimleri bertaraf ettik. Bunu Osmanlı'ya yaptılar. Fakat bizim dönemizde bunu tutturamadılar. Çok istediler ama biz devamlı bunların önünü kestik. Biz bu milleti faiz lobisine mahkum etmeyeceğiz. 

 Faiz 4,6'ya kadar düştü, geziyle karşımıza çıktılar. Ve çift haneliyle tekrar karşımıza çıktı. İşte onun için diyorum ki sağolsunlar yalnız kalsam da dediğimde tweetler art arda gelmeye başladı "yalnız değilsin" diye. Yalnız olmadığımı biliyorum ve aynı şekilde bu döviz baskısına karşı bizler paramıza karşı çıkacağız ve inşallah Türk Lirası'nı değerlendireceğiz. 

 Pek çok gelişmiş devlet hala 2008 krizinden kurtulamamışken Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında inşallah yine ilk sıralarda yerini alacak. 

 AB hesaplama metodları yakında TÜİK tarafından Türkiye açısından da açıklanacak. O zmaan Türkiye'nin nerede olduğunu göreceğiz. 

 Kriz öncesi 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde bizi köşeye sıkıştırmak için ekonomiyi bir silah olarak kullanmaya başlamışlardı. Suriye ve Irak krizlerinde hep aynı oyunu oynadılar. Ekonomi üzerinden Türkiye'yi siyaseten teslim alma projesi işe yaramadı. 15 Temmuz'da milletimizin karşı hamlesiyle geri çekildiler.

 Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta ciddi hamleler yaptığı, AB ile ilgili önemli kararlar almak üzere olduğu şu günlerde bu silahı bir kez daha bize doğru doğrulttular. 

 Türkiye'nin gücünü mevcut rakamlarla tartmaya çalışanlar tarih boyunca yanıldılar. Türkiye 79 milyon nüfustan, 720 milyar dolar milli gelirden, 250 milyar dolar dış gelirden ibaret değildir. Bunların gerisinde 100 milyonlarca kardeşimizin duası ve desteği vardır.  Gönül coğrafyamızda nereye gitmişsek oradaki kardeşlerimizin yüreğinde bu hakikatı bizzat gördük. 

 İnsanlar döviz bürolarına ve bankalara dolar almak için değil, bozdurup Türk Lirasına geçmek için koştu. Herkes kendi imkanınca bu seferberliğe destek oluyor.  Spor kulüpleri bile artık bu işin içine girdi. Aynı şekilde kirada bile dövizden TL'ye geçiş başladı. 

 "MÜJDEYİ VERİYORUM"

 Emin olunuz insanımız bu süreçten zararlı değil, müjdeyi veriyorum kârlı çıkacak... Döviz baskısından insanımızı kurtaracağız. Bunu silah olarak kullanma yöntemi sadece bize değil pek çok ülkeye uygulanıyor. Korkunç paralar kazanılıyor. Dolayısıyla TL üzerinden ticaret teklifimiz bu ülkeler için de anlamlı bir teklife dönüşüyor. Bu çabalarımızın karşılığını alacağız. 

 Tüm iş adamlarımıza, yatırımcılarımıza, esnafımıza seslenmek istiyorum. Yaşadığımız zorlukları biliyorum ama gelin ülkenize sahip çıkın. Böyle bir dönemde üretime yüklenmeyeceksiniz, istihdamı arttırmayacaksınız, ticaretin çarklarının dönmesini sağlamayacaksınız da, bunu ne zaman yapacaksınız? 

 "TERÖRİSTLER CİRİT ATIYOR"

 Her kriz döneminde bu coğarafyayı kendimize yeniden vatan kılmanın mücadelesini verme mecburiyetindeyiz. Meclis Başkan Yardımcılarımızdan Ayşenur hanım Almanya seyehatinde çantasını çalıyorlar. İçinde kimliği pasaportu gidiyor. Büyükelçilikten geçici bir pasaport alıyor ve havalimanında kendisine geçiş izni vermiyorlar. Kendisini anlatıyor, alıyorlar saatlerce bekletiyorlar... Ya sen teröristi alıp ülkende misafir ediyorsun, ama bu ülkenin TBMM başkan yardımcısı ve heyetini saatlerce bekletiyorsun. Bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor dikdatör... Ya benim bayan milletvekilime senin polisin falan bunu yaparsa dolayısıyla mukabele etmen lazım. Bütün personelin kimse, bunlara gereğini yapmadığın sürece Türkiye de bununla misliyle mukabele etmek durumundadır. Elli dereden elli su getirirler. İşte teröristler, cirit atıyor. Hepsi orada. Avrupa ülkelerinde dolaşıyorlar. Hani bunlar teröristti? Neden dolaştırıyorsunuz? Kendilerine rakamlar veriyorum. Şu ülkede sadece Avrupa'da toplanan 26 milyon Euro'nun sadece bir ülkede 13 milyon Euro'su topladı...  Yaptıkları bir şey de yok. Daha başka çok şey var. Ama bunları biz anlatmaya devam edeceğiz. 

 İster göndersinler ister göndermesinler. Biz de kendi taktiklerimiz neyse bunları uygulamaya devam edeceğiz. Elin oğlu binlerce kilometre öteden gelip burnumuzun dibinde operasyon yaparken bize kımıldamayın diyenlere dar ederiz... Bunlara meydanı bırakmadık, bırakmayacağız. 

 Öye bir dünyada yaşıyoruz ki durmak geride kalmak anlamına dahi gelmiyor. Yok olmakla eşdeğer hale geliyor. Onun için ekonomimizin çarklarını yavaşmaya çalışanlara inat hep birlikte destek verelim. (Vatan)