ONUR GÜMÜŞ / EGE MECLİSİ - Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan 'Travel Turkey İzmir' Turizm Fuar ve Kongresi, 10. kez kapılarını açtı. 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir-Gaziemir'de gerçekleşecek etkinlikte Sivas kültürü de İzmir'e taşındı. Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açılan,  İzmir ve Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu (İZEBSİDEF) tarafından desteklenen stantta Sivas’ın tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerinin tanıtımı yapıldı.

Oldukça yüksek bir katılımla gerçekleşen organizasyonda, Sivas standına da ilgi yoğun olurken, İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü ve  İzmir ve Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu (İZEBSİDEF) Başkanı Zeki Karaoğlu, standı gezen ziyaretçilerle bizzat ilgilendi.

İZEBSİDEF Başkanı Karaoğlu: Sivas'ın tanıtımı için elimizden geleni yapacağız


Sivas'ın tanıtımının gerçekleştiği bir stantları olduğu için fuara çok istekli katıldıklarını belirten İzmir ve Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu (İZEBSİDEF) Başkanı Zeki Karaoğlu, "Burada bizimde olmamız gerekiyordu. Federasyon olarak ben ve başkan yardımcımız Ali Talak bu konuda stant için lojistik destek sağladık.Bundan sonra gelecek olan talepler doğrultusunda Sivas'ın tanıtımı için elimizden geleni yapacağız. Federasyon, bu konuda taşın altına elini koymaya hazır. Gerek Sivas'ta gerek burada yapmak istediğimiz birçok faaliyet var" ifadelerini kullandı. Yeni kurulan 'İzmir Sivas Şehir Kültürü Yayma ve Yaşatma Derneği' ile birlikte el ele vererek birçok icraat yapacaklarını ifaden eden Karaoğlu, "Arkadaşlarımızın fuarla ilgili bu ziyaretleri bizim için de bir fırsat oldu. Oturduk, konuştuk, planlamalar yaptık.İlerdeki süreçle ilgili master planların ana maddeleri tespit ettik. Bundan sonrası için de hep bir iddiamız var. Sivas'ın ismini İzmir'de duyuracağız. Ama bu duyurmalar kulak dolgunluğu değil, insanları yönlendirme şeklinde olacak. Bizler Sivas'ın turizmine önem vermek istiyoruz. Sivas'ın kalkınmasının turizmden geçtiğine inanıyoruz. Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz Sivas Yemekleri Haftası'nda da bunu gördük. Talepte Antep mutfağının iki katına çıkıldı.Başkan yardımcımız Ali Talak'ın da verdiği lojistik, maddi ve manevi desteklerle bunları bir etap daha yukarıya çıkardık. Biz mümkün olduğu kadar, Sivas'ın turizmi ile ilgili faaliyetler yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.