2. kez düzenlenen Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, lezzet dünyasının önemli isimlerini İzmir’de buluşturuyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde; İZFAŞ, TÜRSAB, İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğinde ve Reseau Délice Dünya Gurme Şehirler Birliği ile İzmir Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla başlayan 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, lezzetleri İzmir’de buluşturdu. 8-10 Aralık tarihleri arasında düzenlenen kongre, dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini Fuar İzmir’de bir araya getirdi. 

Kongre boyunca alternatif bir turizm dalı olma yolunda ilerleyen gastronomi için atılabilecek adımlar, uzmanlarca değerlendiriliyor. Yapılacak çalışmalarla Türkiye’de oluşturulacak farkındalığın, turizme olumlu yönde etki etmesi hedefleniyor.

Panel de var şovlar da..

2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nde bu yıl akademik çalışmalarla eş zamanlı olarak özel sektör sunumlarının yer alacağı paneller düzenleniyor. Sektörün önemli temsilcileri ile ulusal ve uluslararası konuşmacıların yer aldığı panellerde, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisi ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına olan etkisi tartışılıyor. Kongre ve panellere Mehmet Yaşin, Sahrap Soysal, Prof. Dr. Artun Ünsal, Sırma Güven, Namık Kemal Döneleken, Pedro Berruecos, Hande Arslanalp, Ömer Kartın, Ferzan Kırhan, Can Ortabaş, Ebru Koralı, Nedim Atilla, Prof. Alp Salman, Ahmet Güzelyağdöken, Salim Kadıbeşegil, Gökçen Adar, Agnes Caso, Doç. Dr. Levent Köstem, Metin Suerkan, Dag Harman, Ahmet Örs, Ebru Erke ve Nejat Yentürk gibi gastronomi yazarları ve uzmanları konuk oluyor. Kongre süresince İ zmir Aşçılar Derneği ile Tolga Kamiloğlu, Rudolf Van Nunen ve Semen Öner gibi ünlü şefler workshoplar esnasında özel şov ve sunumlar gerçekleştiriyor.