EGE MECLİSİ - İzmir'in Karabağlar İlçesi'ne bağlı Kavacık Mahallesi'nde 35 öğrenciye gönüllü olarak ders veren öğretmenlere tecavüze kalkıştıkları ileri sürülen 3 kişi ile bu kişilere gözcülük yaptığı belirtilen 1 kişi, 'cinsel taciz' ve 'mala zarar vermek' suçlamalarıyla 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. 

Kavacık Mahallesi Kadın Dayanışma Derneği Başkanı 53 yaşındaki Tülay Dündar'ın talebi üzerine, geçen yıl 6 öğretmen gönüllü olarak mahallede yaşayan 35 öğrenciye ders vermeye başladı. Öğretmenler, yaşları 26 ile 66 arasında değişen S.C., İ.P., B.D., E.Ş., F.Ö. ve B.Ö. haftanın belirli günlerinde köyün çocuklarıyla bir araya gelip Türkçe, İngilizce ve matematik dersleri verip çocuklara destek oldu. Eğitimi tamamlayan öğretmenler, geçen 14 Mayıs'ta hem veda gecesi düzenlemek hem de çocukların anneleriyle buluşmak üzere evli 3 çocuk annesi Tülay Dündar'ın daveti üzerine mahalleye geldi. Dündar'ın evinde yenen yemeğin ardından gelecek dönem yapacakları projeler hakkında konuşan öğretmenler, daha sonra geceyi geçirmek üzere Dündar'a ait konteyner eve gitti. 

CİNSEL TACİZE UĞRADILAR

Köy meydanında araç içinde alkol aldıkları ileri sürülen 48 yaşındaki Y.I., 36 yaşındaki M.A., 23 yaşındaki M.B. ve 18 yaşındaki A.Ç., ıslık çalıp cinsel tacizde bulundukları 6 öğretmen ve Tülay Dündar'ın gittikleri eve gelip, iddiaya göre kapıyı yumrukladı. Çığlık atıp yardım isteyen öğretmenlerle Tülay Dündar, dehşet dolu anlar yaşadı. Bu sırada Dündar yakınlarına ulaşıp yardım istedi. Mahallede oturan Dündar'ın kardeşi Hüseyin Yalçın'ın aracıyla eve geldiğini gören şüpheliler kaçtı.

Öğretmenlerin şikayet etmesiyle gözaltına alınan 4 şüpheli, sorgularında suçlamaları kabul etmedi. Dışarıda gözcü olarak beklediğini ikinci ifadesinde itiraf eden A.Ç., arkadaşlarının kadınlara tecavüz etmek amacıyla konteyner eve gittiğini söyledi. 

Şüpheliler, İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, 'mala zarar verme ve cinsel taciz' suçundan toplam 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

"CEZALANDIRILMALARINI İSTİYORUZ" 

Öğretmenlerin saldırıya maruz kalması, mahallede yaşayanların da tepkisini çekerken, yargılamanın devam ettiğini söyleyen Tülay Dündar, şunları söyledi:

"Gönüllü öğretmenleri çocuklara ders vermesi için biz davet ettik. Hem ders verdiler hem de psikolojik destek sağladılar. Çok faydalarını gördük. Ancak veda gecesi düzenlediğimiz gün kendini bilmez 3 kişi, eve girmeye çalıştı. Böyle bir şey asla kabul edilemez. Yargılanmaları sürüyor, en ağır cezaya çarptırılmalarını istiyorum.(DHA)