İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik uygulaması alanındaki en büyük yatırımı olan İzmir Sosyal Yaşam Kampusü, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle hizmete girdi. Merkezin açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yurt dışındaki imajının bozulduğunu belirterek, "Ama İzmir'in imajı hiç bozulmadı. Çünkü İzmir'i dürüst insanlar yönetiyor. Hükümet kredi alamaz. İzmir Büyükşehir Belediyesi alır. Çünkü belediyenin kredi notu hükümetin kredi notundan çok daha yüksektir" dedi.

 Dev tesisin açılışı sosyal medyada Türkiye gündemine oturdu. Sosyal Yaşam Kampusü adına twitter da açılan #sosyalyaşamkampüsü hashtagı Türkiye gündeminde üçüncü sırada yer aldı.

 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik uygulaması alanındaki en büyük yatırımı olan 65 bin metrekare alan üzerine kurulu İzmir Sosyal Yaşam Kampusü’nün açılışını gerçekleştirdi.  Kemal Kılıçdaroğlu, törende  yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzmir Sosyal Yaşam Kampusü ile Türkiye'de bir ilki hayata geçirdiğini belirterek, "Başkanımız pek çok ilki gerçekleştiriyor.  İzmir ve İzmirliler'e hizmet ediyor ve o yüzden çok mutlu" dedi.  

 Belediye başkanlarımız halkı için fedakarlık yapıyorlar

Bezen insanların kalabalıkta bile kendini yalnız hissettiğini, kendisi gibi düşünen insanlarla arkadaşlık etmek istediğini ve İzmir Sosyal Yaşam Kampusü'nün bu işlevi yerine getireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu merkez, aynı  yaş grubunda olan vatandaşların doğa içinde bir araya gelip konuşacağı, dertleşeceği bir ortam yaratıyor.  Engelli vatandaşlarımız kentin caddelerinde rahat gezmek,  sinemaya gitmek, pazarda  alışveriş yapmak,   arkadaşlarıyla şakalaşmak,   bir siyasi toplantıya, panele katılmak ister ama bu ortamı çoğu kez yakalayamaz.  Peki bu ortamı kim hazırlayacak? Onu bizim belediye başkanlarımız yapıyor ve yapacaklar. Çünkü onlar insana saygı gösteriyor,  insandan yana tavır alıyorlar.  İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1.6 kilometrelik Sahilevleri kıyı bandının ilk etabını hizmete aldık. Eğer siz denizin olduğu bir kentte denizin kıyısında yürüyemiyorsanız,  özgürce koşamıyorsanız, çakıl taşlarını görüp mutluluğunu hissedemiyorsanız, o denizin ne faydası var?  Belediye   başkanlarıma 'niye bu işlerle uğraşıyorsunuz' diye kızdım.  'Gökdelenler yapsaydınız kentli denize göremez size de dava açılmazdı' dedim.  Bu  kentte yaşayanların huzuru,  mutluluğu için belediye başkanlarımız fedakarlık yapıyor.  Kentin en güzel,  yaşanabilir noktalarını halka kapatmıyor,  açıyor.  Denizin kenarından tutun kent ormanına kadar buraları  oluşturuyorlar".

 

Çünkü İzmir'i dürüst insanlar  yönetiyor

 

 

Türkiye'nin imajının bütün dünyada bozulduğunu ama İzmir'in imajının hiçbir zaman bozulmadığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Neden  biliyor musun? Hükümet kredi alamaz.  Kredi alırken bile notu düşüktür.  Dünyanın faizini ödemek,  teminat göstermek zorundadır ama İzmir Büyükşehir Belediyesi  kredi alırken notu yüksektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin  notundan daha yüksektir.  Çünkü İzmir'i dürüst insanlar yönetiyor. Çünkü İzmir'i halkına inanan insanlar yönetiyor" dedi .

Demokrasi ve huzur için Mustafa Kemal'in yoluna işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Eğer Türkiye'de huzur,  demokrasi,  kadın erkek eşitliği isteniyor,  kimse mağdur olmasın,  hiçbir çocuk yatağa aç girmesin deniyorsa, o yol Mustafa Kemal'in yoludur;  CHP'nin yoludur.  Demokrasi için  birlikte,  hep birlikte mücadele edeceğiz. Eğer bir ülkede kadının yüzü gülerse, o ülkede huzur vardır.  Kadının yüzü gülüyorsa, her evde huzur bereket vardır.  Daha uygar,  daha ç ;ağdaş bir Türkiye'yi hep birlikte ayağa kaldıracağız.  Umudumuzu,   kararlığımızı,   gücümüzü yitirmeden,  bir kişi kalsak dahi demokrasiden ve demokratik hukuk devletin vazgeçmeden bunun mücadelesini vererek her kuruşun hesabını hem sorarak hem vererek gerçek cumhuriyeti birlikte kuracağız".  

 Düşünce özgürlüğü için mücadele ediyoruz

Konuşmasında demokrasiye, hak ve özgürlüklere vurgu yapan ve bu değerlere sahip çıkılması çağrısında bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, düşüncelerin, kimliklerin, inançların farklı olabileceğini belirterek, " Bizim kocaman bir ortak paydamız var.  Biz Türkiye'yiz.  Bayrağımız,  bir Mustafa Kemalimiz,  bir kadın erkek eşitliği düşüncemiz,  bir demokratik parlamenter sistem arzumuz var. Bütün bunları gerçekleştirenin yolu insan haklarından geçiyor. Eğer bir ülkede 146 gazeteci hapisteyse, o ülkede demokrasiden,  insan  haklarından s& ouml;z edemezsiniz.  Eğer bir ülkede düşüncesini açıkladı diye bilim insanları hapse atılıyorsa, 15 günlük çocuk annesinden ayırılıyorsa,  kadını ikinci sınıf vatandaş sayılıyorsa, o ülkede demokrasiden, insan haklarından söz edilemez.  Biz;  bizim gibi düşünmeyenlerin bile özgürce düşüncelerini ifade edecekleri bir Türkiye istiyoruz.  Bunun için mücadele ediyoruz.  Hiç kimsenin ötekileştirilmediği,  herkesin sorunlarını çözmek için ortak aklın oluşturulduğu bir Türkiye kurmak ve böyle bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz.  Bugün Türkiye'de hiç kimse güvence altında değil. Sokakta yürüyen kadına kim hangi hakla tekme atabilir? Bu anlayışı besleyen,  insanları birbirini düşüren,  bu siyasi anlayışı besleyenler kimlerdir? Bunları hepimizin oturup sorgulaması lazım" dedi.

 Bedel ödemeye hazırız

Bugün Türkiye'nin bütün uygar dünyada imajını kaybetmiş bir ülke konumunda olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, " 'Türkiye'ye turist gelmiyor, uluslararası toplantılar yapılmıyor,  dolar döviz gelmiyor' diyorlar.  Ama şu soruyu kendilerine sormuyorlar: 15 yılda Türkiye ne hale geldi? 146 gazetecinin hapiste olduğu bir ülke haline geldi.  Binlerce mağdurlar yaratıldı.  Cemaatin okuluna çocuğun gönderdi diye devlet memurunu işten atıyorsun,  o okula izin veren siyasetçiye hiçbir şey yapmıyorsun.  Asıl siyasetçi sorumludur. Hiç kimse sizi kandırmadı.  Siz karşı darbe için adım adım ortam hazırladınız.  Biz bunların hepsini biliyoruz.  Üzerimizde baskılar var.  Önümüzdeki süreçte CHP' nin üzerine çok daha ağır baskılar kuracaklar ama bütün vatandaşlarımın emin olmasını isterim.  Biz bu ülkenin çıkarı için, bu ülkenin vatandaşlarının  çıkarı için her bedeli ödemeye hazırız ama her hesabı da soracağız" dedi.

 

 

Kocaoğlu, "Türkiye'ye örnek projelerimiz var"

 

Engellilere, zor durumda olan insanlara, evsizlere, yaşlılara, kadınlara yönelik pek çok sosyal  projeyi yürüttüklerini, "Abla -Ağabey -Kardeş" ve "Süt Kuzusu" projelerinin Türkiye'ye örnek olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir Sosyal Yaşam Kampusü'nün CHP'li bir belediyenin insana, sosyal hayata ve sıkıntıda olan hemşehrilerine  nasıl baktığının, onlar için neler yapmayı hedeflediğinin en güzel örneği olduğunu söyledi. 81 vilayette hiçbir Büyükşehir Belediyesi'nin hastanesi olmadığını, 105 yıllık İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nde tüm İzmirliler'e  hizmet verdiklerinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Darda kalanlara elini uzatan, sağlığı bozulanlara şifa dağıtan, huzurevlerinde barındıran, çocukların eğitimine koşan, aşevleri ile günde beş bin kişiye,  iki bin aileye sürekli yemek dağıtan bir belediyeyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi bir taraftan yerelde kalkınmayı gerçekleştirirken diğer taraftan sosyal ihtiyaçları karşılayacak sosyal projelerini her gün büyüterek hayata geçiriyor. Okul sütü ile başlayan ama bugün Süt Kuzusu Projesi ile devam eden projemizin Türkiye'de ve dünyada eşi benzeri yok. Suriyeli çocuklarımızı da yılbaşından itibaren Süt Kuzusu projemize dahil ederek süt dağıtımına başlıyoruz. Bu kampusün yaşlılarımıza,  engellilerimize,  spor yapacak gençlerimize,  burada pişirilen ekmeklerden yararlanacak hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Daha güzel bir ülkede, terörden uzak, insan haklarının demokrasinin egemen olduğu,  giderek geliştiği bir Türkiye'de ve İzmir'de yaşamak umut ve dileğiyle saygılar sunuyorum" dedi.  

 5 yıldızlı otel değil, huzurevi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampusü’nün en önemli bölümünü oluşturan yeni huzurevi, sahip olduğu konfor ve donanımıyla 5 yıldızlı otelleri aratmıyor. Projesi, inşaatı ve çevre düzeni, iç dizayn ve tefrişatı ile yaklaşık 100 milyon liraya mal olan İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü’nde huzurevinin yanısıra aşevi, spor salonu, çocuk ve gençlik merkezi, engelli eğitim merkezi, rehabilitasyon merkezi ve kabul binası ile yüzme havuzu, balo salonu, kafeteryalar, yemek salonları, kütüphane, kuaför ve berber salonu, el işi salonu, terzihane, TV ve oyun salonu gibi bölümler de bulunuyor.

 Her yaşa, her kuşağa

26 bin 540 metrekare inşaat alanına sahip 8 katlı ve 425 kişi kapasiteli huzurevi binasının 83 kişilik bölümünü geriatri birimi ve alzheimer-demans hasta odaları, 342 kişilik bölümünü ise sağlıklı yaşlılar kullanacak. İzmir'in yeni huzurevinde konukların her türlü ihtiyacını karşılayabilecek birimlere yer verildi. Sosyal Yaşam Kampusü bünyesinde inşa edilen huzurevinde 90 adet tek kişilik, 78 adet iki kişilik, 32 adet de üç kişilik oda bulunuyor.

7 bin 700 metrekare inşaat alanına sahip olan 3 katlı spor salonunda ise konferans salonu, fitness center, yüzme havuzu, spor salonu, kafeterya, açık oturma terası kuruluyor. Spor salonu İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından işletilecek ve 310 cm derinliğe sahip yarı olimpik yüzme havuzunda sualtı ragbisi, sualtı hokeyi, su topu ve paletli yüzme gibi branşların maç ve antrenmanları da yapılabilecek.

Sosyal Yaşam Kampusü çatısı altında İzmir'in yeni ve modern aşevi de hizmet verecek. Yaklaşık 6 bin metrekare inşaat alanına sahip yeni aşevi birimi, 3 katlı binasında günde 5 bin kişiye yemek hazırlayacak kapasitede kuruldu. Aynı zamanda Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'nden alınan veriler doğrultusunda cenaze evlerine günde 3 bin 500 – 4 bin pide dağıtımı, kış döneminde 2 bin öğrenciye çorba hizmeti, yardıma ihtiyacı olan tüm kesimlere günde 2 bin  adet kumanya dağıtım hizmetleri yeni yerinde sürdürülecek.

Eğitim Merkezi’nde engellilerin toplumsal hayata etkin ve özgürce katılımını sağlayacak okuma yazma kurs odası, resim atölyesi, el becerileri atölyesi ve seramik atölyesi, hobi bahçesi, spor aktivite yer alıyor. Bakıma ihtiyacı olan engelli, dezavantajlı gruplara hizmet edebilecek şekilde su altı masajı, çocuk engelli ve yaşlı rehabilitasyon havuzu, muayene odaları, egzersiz salonu, rehabilitasyon salonu, grup egzersiz salonu ve masaj ünitesinin yer aldığı bir Rehabilitasyon Merkezi de bulunuyor.

 Türkiye gündemine oturdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü'nün açılışı, sosyal medyada da Türkiye gündemine oturdu. Sosyal Yaşam Kampusü adına twitter da açılan sosyalyaşamkampüsü hashtagı, uzun süre Türkiye gündeminde üçüncü sırada yer aldı.