İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Macaristan Başkonsolosu Balazs Hendrich ve İzmir Fahri Konsolosu Christopher Dologh’la görüşerek Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecini değerlendirdi. Konuk Başkonsolos Hendrich, “Türkiye ve Avrupa Birliği arasında görüş alışverişi sürüyor. Kolay bir dönem değil. Sizi destekliyoruz. İnşallah bu süreç fazla uzun sürmez çünkü Türkiye'nin AB'ye, AB'nin de Türkiye'ye ihtiyacı var. Umarım politikacılar üstesinden gelecektir” diye konuştu.

 

Kendisinin iş dünyasından geldiğini söyleyen Macar diplomat, AB - Türkiye ilişkilerini evliliğe benzeterek, “Her evlilikte ufak tefek tartışmalar olur. Ama çocukların iyiliği için eşler barışır. Bu sürecin kısa süre sonra sona ereceğini umuyorum” dedi.

 

Önemli olan güven unsuru


Türkiye Cumhuriyeti'nin yönünü batıya çeviren bir ülke olduğunun altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise şunları söyledi:

 

“Benim de kanaatim odur ki, zaman içerisinde AB ile Türkiye ilişkileri düzelecektir. Burada önemli olan güven ortamıdır. Türkiye açısından üstü kapalı, gizli bir ambargonun uygulamaya geçilmemesidir. Mevcut şirket ilişkileri zaten sürüyor. Ancak yeni yatırımlar konusunda güven ortamı oluşturulması şart.”