Çeşme Kartalları Beşiktaşlılar Derneği öncülüğünde düzenlenen teröre lanet yürüyüşüne Çeşme Fenerbahçeliler Derneği, Çeşme Belediyespor Teknik Direktörü Malik Gençalp ve Çeşme Belediyespor futbolcuları, Alaçatıspor Başkanı Namık Kemal Aydoğdu ve Alaçatıspor futbolcuları, MHP İçe Başkanı Volkan Evci ve vatandaşlar katıldı.

Çeşme çarşı girişinden saat 19.23'te başlayan yürüyüşte, "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Teröre Karşı Omuz Omuza", "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları atıldı. Yürüyüş sırasında Çeşme çarşısı esnafı ve vatandaşlar da alkışlarla destek verdiler. Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüş sonunda, terörde hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda, Çeşme Kartalları Beşiktaşlılar Derneği adına bir basın açıklaması yapan dernek başkanı Mesut Karaca, terörün, kan ve şiddetle beslenen bir insanlık suçu olduğunun altını çizen Karaca, "Bu suçu ancak, aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş vatan haini kişiler ve gruplar işlemektedir. 80 milyon vatandaşımızla birlikte, vicdan sahibi olan bütün insanların, insanlığın laneti, bu terör örgütlerinin ve onlara yardım, yataklık yapanların üzerine olsun. Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran bu hain katiller, Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasından sonra, 22.29'da, kim olduğumuza, kaç yaşında olduğumuza, nerede oturduğumuza bakmaksızın, sivilleri ve polislerimizi hedef alarak, milletimize karşı, alçakça düzenledikleri saldırıda, ne yazık ki şehitlerimiz ve yaralılarımız olmuştur. Merhum şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki basın açıklamasının ardından yürüyüşe katılanlar Çeşme Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, emniyet görevlilerine başsağlığı dilediler. Eyleme katılanlar, emniyet görevlilerine çiçek vererek, toplu fotoğraf çektirdikten sonra olaysız dağıldılar.(İHA)