Dün gece İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırılarında 38 kişi şehit olurken 155 kişiniN yaralandığı açıklandı.

Meydana gelen acı olayın ardından ülke genelinde 1 günlük milli yas ilan edilirken, İzmir'deki siyaset ve iş dünyasından da teröre tepki geldi.

 

İşte o mesajlar;


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısında şehit olan polis ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dileriz. Ulusumuzun başı sağ olsun.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven: İstanbul'daki hain saldırıyı kınıyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican: İstanbul'da masum insanlarımıza haince bombalı saldırıda bulunan kalleşleri lanetliyorum. Şehitlerimize Allahtan Rahmet diliyorum.  Ocağımıza ateş düşürenler bilsinler ki hem bu dünyada hem ahirette misli ile yanacaklar.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş: İstanbul'da meydana gelen alçak ve hain saldırıda Şehit olan kardeşlerimize Allah'tan Rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: Birliğimize, beraberliğimize kast eden hainler yine saldırdı. Teröre ve terörün arkasındaki tüm karanlık güçlere lanet olsun. Milletimize bu acıları yaşatanlara lanet olsun. Böyle büyük bir acıyı bile sistem tartışmasına çekenlere de yazıklar olsun.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke: 38 canımızı yitirdik. Hayatını kaybedenlere rahmet, ülkemize başsağlığı diliyorum. Türkiye'yi teröre, ölüme teslim etmeyeceğiz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı: Terör 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde geldi ve insanlarımızı vurdu. Terör insanlığa düşman. Ülkemize sabır diliyorum.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel: Çok alçakça bir terör saldırısı ile ülkemizin kıymetli evlatlarını yitirdik. Terörü ülkemize taşıyanlar ve önleyemeyenlerden hesap sorulsun. Ölenler, yaralananlar üniforma değil ki gencecik insanlarımız. Terörü ülkemizin başına bela ettiniz. Başkanlık için yanıp tutuşan utansın.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: İnsan hayatını hedef alan, hiçe sayan tüm düşüncelere, ideolojilere, teröre lanet olsun!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay: İstanbul’da görev başında şehit düşen polislerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Türkiye'mizin başı sağ olsun. Terör ‘Adın kalleş olsun’. Acı hepimizin, göğüsleyeceğiz. Ne teröre teslim olacağız ne demokrasi düşmanlarına.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray: Bu saldırıyı lanetliyorum. Kayıplarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yine istihbarat ve yönetim zaafı. Ordumuzun ve polisimizin yanındayız. Biz teröre karşı milletçe bir ve beraberiz.  Çağrıya gerek yok. Sınır güvenliği yok. İstihbarat? Ajanlar cirit atıyor. İşinizi yapın kardeşim!

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam: Beşiktaş'taki patlamayı şiddetle kınıyor ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun Türkiye’m. Teröre ve terörün arkasındaki tüm karanlık güçlere lanet olsun!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar: Ülkemizin huzur ve güvenliğine yapılan İstanbul'daki hain saldırıyı nefretle kınıyorum. Hainler başaramayacaksınız !

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ: Türkiye'ye diz çöktüremeyeceksiniz, Büyük Türkiye hedefinden geri döndüremeyeceksiniz. Yılmadık, yorulmadık, yürümeye devam edeceğiz.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli: İstanbul'daki alçak terör saldırısını şiddetle lanetliyor, yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Teröre lanet olsun.  Kökünü kazıyacağız. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa, milletimize sabır diliyorum.

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık: İstanbul'da meydana gelen alçak terör saldırısını kınıyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Bir ölür bin çoğalırız. Diz çökmedik çökmeyeceğiz. Başaramayacaksınız.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan: İstanbul'da Çevik Kuvvetimize yapılan hain saldırıyı nefretle kınıyorum. Ülkemizin huzur ve güvenliğine kasteden alçaklar başaramayacaksınız!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya: İstanbul'da gerçekleşen hain saldırıyı lanetliyorum! Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Asla diz çökmeyecek, asla teslim olmayacağız! Başaramayacaksınız, hedeflerinize ulaşamayacaksınız, bu milletin üzerine prangalar geçiremeyeceksiniz! Alemde şer, Oğuz'da er tükenmez. Başaramayacaksınız. Bu bayrak asla inmeyecek. Bu vatan asla bölünmeyecek. Milletimizin başı sağ olsun. Bayrağımıza, istiklalimize, vatanımıza, canları pahasına sahip çıkan kahraman polisimizin yanındayım.

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural: Teröristlere lanet, şehitlerimize rahmet! Başımız sağ olsun... Allah milletimizi korusun... Acımız büyük. Acımızı ifadeye kelimeler yetersiz ama; birliğimizi, bütünlüğümüzü, huzurumuzu ve güvenliğimizi sağlamaya gücümüz, inancımız yeter.

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu: Türkiye diz çökmeyecek. Teröre karşı tek yürek. Teröre lanet olsun.  Allah belanızı versin.

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan: Şiddetin boyutu hedefi ne olursa olsun insana yönelmesini nefretle kınıyorum.

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar: Terörün panzehiri güçbirliği olmalıdır

İTO Başkanı Demirtaş: Yastayız ama dimdik ayaktayız

EİB Koordinatör Başkanı Ünlütürk: Türkiye 78 milyonuyla birliktedir, bütündür