Haftasonu İzmir'de yapılacak toplantılar öncesinde parti yöneticileri, Susuzlu Atlastis Otel'de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına MHP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kenan Tanrıkulu, Mevlüt Karakaya, Mehmet Günal, İzmir Milletvekili Oktay Vural, MYK Üyesi Kadir Şekerci, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Halil Öztürk, Özgür Bayraktar, İl Başkanı Necat Karataş ve partililer katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan ahmet Kenan Tanrıkulu, medya organlarını, meslek kuruluşlarını ve sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret edeceklerini anlatıp, yarın da il merkezi, Menderes havzası ile Bakırçay havzasında, vatandaşlarla bir araya geleceklerini söyledi.

 

TÜRKİYE BIÇAK SIRTI DÖNEMDEN GEÇİYOR


Türkiye'nin her anlamda bıçak sırtı dönemden geçtiğini vurgulayan Tanrıkulu, "Güvenlik ve jeopolitik riskler, terör, siyşsi ve ekonomik gelgitler, Türkiye'nin önünü tıkamakta, potansiyel gücünü tüketmektedir. Türkiye'de, iç ve dış güvenliğimiz ciddi tehditler ile tehlikelere maruzdur. Milli güvenlik sorunları ağırlaşmaktadır. Toplumsal huzursuzluk ve tedirginlik derinleşmektedir. Türk milleti 15 temmuz FETÖ darbe girişiminin travmasını henüz tümüyle atlatamamıştır. Ülkemiz tarihin en kanlı üç terör örgütü PKK, IŞİD ve FETÖ'ye karşı Türkiye içinde ve dışında amansız bir mücadele içindedir. Bölücü hainler Türkiye'nin içini karıştırmak için yeni tezgahlar peşindedir" dedi. 

AK PARTİ'YE ELEŞTİRİ


Türkiye'nin zor günlere gelmesinde AK Parti hükümetlerinin iç ve dış politikalarının etkisinin bulunduğunu da savunan ahmet Kenan Tanrıkulu, "Siyasi ve ekonomik istikrar, bu hatalı politikalar yüzünden tükenmiş, Türkiye nefes alamaz duruma gelmiştir. Bugün gelinen noktada partimizin yol göstericiliğinin hemen her alanda haklı olduğu, savunduğu fikirlerin isabetli ve çözüm önerilerinin doğruluğu birer birer ortaya çıkmıştır. Başta terörle mücadele ve dış politika olmak üzere Türkiye'nin temel sorunlarına MHP çerçevesinden bakamayan AKP'nin, bu meselelerin tamamında partimizin çizgisine gelmesini ülke adına önemli bir gelişme olarak görmekteyiz" diye konuştu.

 

"KISIR ÇEKİŞMELERDEN BİR FAYDA GÖRÜLMEDİ"


Türkiye'nin bu güne kadar kısır çekişmelerden bir fayda göremediğini de ifade eden Tanrıkulu, "Sonu olmayan polemiklerden, anlamsız hizip ve bloklaşmalardan bugüne kadar bir fayda sağlamamıştır. Tam tersine Türkiye kaybetmiş, umutlar heba edilmiş, milletimiz zarar görmüştür. Bu yüzden siyasi mücadeleleri sadece iktidar hedefiyle sınırlandırmak bu günlerde anlamını yitirmektedir. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin, Türkiye'nin bugünlerini önceden görüp, gerilim ve kutuplaşmanın sakıncalarını vurgulayıp, Türkiye'nin normalleşmesi gereğini sürekli gündemde tutması bu yüzdendir" dedi. 

 

Tanrıkulu Kayseri'deki terör saldırısına da değinip "Terör yurt sahtına yayıldı. Ülkemizin her çoğrafyasında devlet teröre karşı üzerine düşeni yapmak zorundadır" dedi.(dha)