EGE MECLİSİ - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u suikast düzenleyen saldırganın polis memuru Mert Altıntaş olduğunu açıkladı. Soylu polis memuru Mert Altıntaş'ın, bağlantılı olduğu kişiler ve terör örgütü ile ilgili bağlantılarının araştırıldığını söyledi.

İZMİR RÜŞTÜ ÜNSAL POLİS OKULU MEZUNU

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u suikasti düzenleyen saldıran Mert Altındaş'ın liseyi bitirdikten sonra 2012 yılında İzmir Buca'daki Rüstü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu'na girdiği, 2 yıllık eğitimin ardından da 2014 yılında mezun olduğu ortaya çıktı.

Polis memuru Altıntaş'ın polis okuluna girdiği dönemde Eğitim Daire Başkanlığı'nın FETÖ üyelerinin yönetiminde olduğu, ayrıca Mert Altıntaş'ın eğitem gördüğü dönemde ve sonrasında bağlantıda bulunduğu alt, üst ve kendi devresindeki emniyet personelinin FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla meslekten ihraç edildikleri öğrenildi. Mert Altıntaş'ın ise FETÖ içerisinde uyuyan hücre gibi değerlendirildiği ileri sürüldü.

SÖKE'DE 5 GÖZALTI

Aydın'ın Söke ilçesinde baba İsrafil, anne Hamidiye ve kız kardeşi Seher Altıntaş'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi, Söke polisi tarafından gözaltına alındı. Söke Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı'nın yönettiği ilçedeki operasyon sonucu gözaltına alınan 5 kişi, kimlik tesbitlerinin ardından Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Saldırgan Altıntaş'ın yakınlarının sabah saatlerinde Ankara'ya götürülerek burada sorgulanacağı öğrenildi. 

BİLGİSAYAR İLE TELEFONLARA EL KONULDU

Bu arada Altıntaş ailesinin evinde yapılan aramalarda bilgisayarlara, cep telefonlarına el konuldu. Onlarında yine soruşturmayı lürüten ekip tarafından inceleneceği belirtildi. 

15 TEMMUZ’DA İZİN ALMIŞ! 

Altıntaş'ın, Temmuz ayında geçici görevle Diyarbakır'da bulunduğu ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Diyarbakır'da bulunan Altıntaş'ın 16 Temmuz günü 2 gün izin alarak Ankara'ya gittiği belirtildi. 18 Temmuz gününe kadar izin alan Altıntaş'ın, Ankara Demetevler Mahallesi'nde bir evi adres gösterdiği ifade edildi. Darbe girişimi nedeniyle polislerin izinlerinin iptal edildiği dönemde Altıntaş'a 2 gün izin veren dönemin Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürü Kahraman Sezer'in ise 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklandığı belirtildi. (DHA)